Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mens dere hater meg, så tørker jeg meg i ræva med disse

NBA-stjernens svar til kritikerne.

HAR TIL SALT I GRØTEN: Gilbert Arenas (i hvitt) tjener fortsatt ekstremt godt som NBA-spiller, selv om han ikke spiller i NBA. Det syns mange er kritikkverdig. Her fra en kamp for Orlando Magic i 2011. Foto: AP / John Raoux / NTB Scanpix
HAR TIL SALT I GRØTEN: Gilbert Arenas (i hvitt) tjener fortsatt ekstremt godt som NBA-spiller, selv om han ikke spiller i NBA. Det syns mange er kritikkverdig. Her fra en kamp for Orlando Magic i 2011. Foto: AP / John Raoux / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): At de best betalte idrettsutøverne der ute er godt betalte, er ikke akkurat en godt skjult hemmelighet.

Men at noen av dem tjener grotesk mye penger på å ikke gjøre noe som helst hører mer til sjeldenhetene. Sånn sett er historien til basketspilleren Gilbert Arenas (31) ganske spesiell.

Ifølge Fox Sports tjente han nemlig 20 millioner dollar (drøyt 118 millioner kroner) på å gjøre ingenting i fjor. Det har han fått mye kritikk for - spesielt i sosiale medier - og nå slår den tidligere stjernen tilbake:

- Mens dere hater meg, så tørker jeg meg i ræva med disse, skrev han på Instagram til bildet av seddelbunken hengende over en dorullholder.

Superkontrakt Bakgrunnen for Arenas' voldsomme sofalønn er en superkontakt han skrev under med Washington Wizards i 2008. Seksårsavtalen var verdt drøyt 656 millioner kroner etter dagens kurs.

31-åringens stjernestatus fikk seg imidlertid en smell - nesten bokstavelig talt - to år seinere. Da siktet han på en lagkamerat med et uladet skytevåpen i garderoben. Straffen var 50 kampers utestengelse.

Da han kom tilbake tok Orlando Magic over megakontrakten. Oppholdet i Florida ble imidlertid kortvarig, og nå spiller Arenas i Shanghai Sharks.

Stjal bildet Sist sesong spilte han ikke et eneste minutt i NBA, men pengene rullet altså fortsatt inn på kontoen.

Med Instagram-meldingen denne uka ønsker han tydeligvis å forsikre fansen om at han har det bra i Kina.

- Penger forandrer ikke mennesker. Men det gjør mangelen på penger. Jeg har aldri sett en rik person rane en bank. Mens dere hater meg, så tørker jeg meg i ræva med disse, sa hele meldingen han skrev til bildet av dollarbunken.

Arenas kan riktignok ikke ta «æren» for bildet. For en måned siden la nemlig tv-personligheten Scott Disick ut nøyaktig det samme bildet på Instagram...

DRITBRA: Her er bildet Gilbert Arenas la ut denne uka. Skjermdump: Instagram
DRITBRA: Her er bildet Gilbert Arenas la ut denne uka. Skjermdump: Instagram Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling