SUKSESS PÅ ULIKE ARENAER:  Mens Erik de la Rose kjemper om NM-gull her hjemme i Norge, spilte lillebroren Jacob sin første Stanley Cup-kamp tidligere i uken. Foto: NTB Scanpix.
SUKSESS PÅ ULIKE ARENAER: Mens Erik de la Rose kjemper om NM-gull her hjemme i Norge, spilte lillebroren Jacob sin første Stanley Cup-kamp tidligere i uken. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Mens Erik (21) kjemper om NM-gull, spiller lillebror for en av verdens største klubber

NHL-stjerneskudd heier på Storhamar.

(Dagbladet): Lørdag klokken 18.00 droppes pucken i den sjuende og avgjørende NM-finalen mellom Stavanger Oilers og Storhamar Hockey. Enten blir hjemmelaget mestere for fjerde gang på rad, eller så sikrer Hamar-laget seg sin første bøtte (NM-gull) siden 2008.

Skal bortelaget stjele gullet på Oilers' egen hjemmebane, blir det Storhamar-backen Erik de la Roses første store triumf som ishockeyspiller.

Den pasningssterke backen har levert en kanonsesong for de gule og blå og har allerede slått trener Aleksander Smirnovs poengrekord som back. Svensken ble også stemt fram til en plass på årets lag av de øvrige spillerne og trenerne i ligaen.

Lillebror i NHL Mens Erik (21) kjemper om kongepokalen her hjemme, kjemper lillebroren Jacob om Lord Stanley's Cup i Nord-Amerika. Jacob som er er to år yngre enn Erik ble i vinter tatt opp i A-stallen til Montreal Canadiens. Klubben med flest Stanley Cup-triumfer startet sitt sluttspill med seier tidligere i uken, og den unge svensken har spilt seg inn på laget.

- Det er kult. Jeg følger jeg har bidratt litt. Vi har alltid trent sammen og ofte spilt på samme lag, sier Erik de la Rose til Dagbladet.


De sene kamptidspunktene har gjort det vanskelig for han å følge med broren, men han prøver å få med seg det han kan.

- Nå som vi har hatt sluttspill har jeg ikke fått fulgt like mye med, men jeg reiser ned fredag for å følge Jacob, opplyser Erik.

«Heia Dragons» Samtidig kan Storhamar skryte av at en NHL-spiller heier på klubben i kampen om Bøtta. Etter seieren i finale seks tvitret Jacob «Heia Dragons» fra sin Twitter-konto. At klubben har fjernet Dragons fra sitt navn, har tydeligvis gått NHL-spilleren hus forbi.

- Det bør ikke være noen tvil om hvilket lag han holder med i Norge, ler Erik.

I motsetning til sin eldre bror er Jacob løper. På 33 grunnseriekamper for Canadiens noterte han seg for fire scoringer og to målgivende pasninger. I desember var han også kaptein på Sveriges U20-landslag under VM i Canada.

 ÅRETS LAG:  Erik de la Rose ble stemt fram til årets lag i GET-ligaen. Her i aksjon under den tredje finalekampen mot Stavanger Oilers.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
ÅRETS LAG: Erik de la Rose ble stemt fram til årets lag i GET-ligaen. Her i aksjon under den tredje finalekampen mot Stavanger Oilers. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Tidligere i uken spilte han sin første Stanley Cup-kamp. Et fartsfylt oppgjør som endte med Montreal-seier. I natt norsk tid, møter de Ottawa til kamp to i best av sju-serien.

Stor tro Storebror som står bokført med fire scoringer og fem målgivende pasninger i sluttspillet har stor tro på at Storhamar vil sikre seg sitt sjuende NM-gull lørdag kveld.

- Vi har ingenting å tape. Det blir sesongens siste kamp, så det er ingen vits i spare på noe som helst. Nå handler det bare om å sette krona på verket med gull, sier 21-åringen, som trives godt på Hamar.

Rundt juletider signerte han en treårskontrakt med Hamar-klubben.

- Vi hadde en fantastisk siste hjemmekamp torsdag. Det var en verdig avslutning på hjemmebane.

 NHL-SUKSESS:  Lillebror Jacob de la Rose (i midten) feirer en scoring med Montreal-stjerna P.K Subban. Foto: NTB Scanpix.
NHL-SUKSESS: Lillebror Jacob de la Rose (i midten) feirer en scoring med Montreal-stjerna P.K Subban. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Hockeyfeberen har for alvor inntatt Hamar denne sesongen. Men selv om Hamar OL-Amfi har vært fullsatt ved flere anledninger, er det noe annet han får oppleve når han reiser over for å se Montreal i Stanley Cup-sluttspillet.

- Storhamar er den klubben med flest fans i Norge, Montreal er den eldste NHL-klubben og folk er ville der borte. Jacob fortalte at folk på tribuna var ti gangere villere nå som det er sluttspill.