Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mens Falla og Weng feiret gull, gikk det i surr for produsentene

- Skal selvfølgelig ikke skje.

BOMMERT: Yle beklager feil titulering av Maiken Caspersen Falla. Foto: NRK/Skjermdump
BOMMERT: Yle beklager feil titulering av Maiken Caspersen Falla. Foto: NRK/Skjermdump Vis mer

(Dagbladet): Slår du sammen egenskapene til Maiken Caspersen Falla og svenske Charlotte Kalla, får du uten tvil en helt fantastisk skiløper.

I virkeligheten er de to imidlertid to helt forskjellige personer. Likevel gikk det i surr for Yle, produsentene bak VM i Lahti, under dagens medaljeseremoni i Lahti.

Der ble den norske gullvinneren titulert «Maiken Caspersen Kalla». Det beklager Vesa Rämet, ansvarlig for Yles Lahti-produksjon.

- Vi beklager feilen. Det dreier seg om en skrivefeil, og dette skal selvfølgelig ikke skje, sier Rämet og legger til at Yle ikke kommer til å gjøre flere slike feil.

VM-GULL: Heidi Weng og Maiken Caspersen Falla snakker om hva de gjorde for å ta gull i dagens lagsprint for kvinner. Vis mer

Gulljenter

Bommerten legger neppe noen stor demper på stemninga i den norske leiren. Sammen med Heidi Weng gikk Falla i dag en nær perfekt lagsprint.

- Strålende gjort. De var overlegne rett og slett, uttalte NRKs Jann Post etter at rykket til Falla sikret Norge et komfortabelt gull.

Etter løpet skrøt gullduoen av hverandre

- Det var min drøm å få gå med Maiken. Det var godt å se Maiken i så god form, sa Heidi Weng.

- Perfekt taktisk

Falla understreket på sin side at hun stolte på sin makker.

- Jeg prøvde bare å konsentrere på meg selv. Jeg visste Heidi ville være sterk og aldri gi opp. Hun er fantastisk å ha på den første etappen, fortalte Maiken Caspersen Falla.

På plassen bak dem havnet Russland. Russerne hadde Natalya Matvejeva på sisteetappen, mens Stina Nilsson tapte spurtoppgjøret om bronsen til Jessica Diggins og USA.

- Det var deilig. Det var perfekt taktisk. Det er helt rått, de er et fantastisk kvinnelag, sa landslagssjef Vidar Løfshus til NRK.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media