Premier League

Mens fansen fortviler, kommer Wenger med en bisarr «unnskyldning»

Arsenal har tapt fire strake kamper for første gang siden 2002. Manager Arsène Wenger får kritikk fra flere hold.

I HARDT VÆR: Arsenal-manager Arsène Wenger. Foto: Phil Duncan/ProSports/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Arsenal-manager Arsène Wenger. Foto: Phil Duncan/ProSports/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

(FourFourTwo): Arsenal er hele 33 poeng bak ligaleder Manchester City etter 29 spilte kamper. Ned til West Bromwich på sisteplass er det samtidig «bare» 25 poeng. Det forteller litt om sesongen London-laget er inne i.

Arsenal står med ti tap i ligaen og har 13 poeng opp til den viktige fjerdeplassen som gir Champions League neste sesong.

Det virker nærmest som en utopi at hovedstadslaget skal klare å kare seg inn blant de fire beste.

Arsenal-manager Arsène Wenger er nok en gang i hardt vær etter flere svake resultater. Ikke siden oktober 2012 har klubben tapt fire kamper på rad.

Underveis i kampen mot Brighton var det supportere som ropte og sang «We want Wenger out», en gjenganger denne sesongen.

Bisarr forklaring

Etter kampen fikk naturligvis franskmannen spørsmål om han tror han er rett mann til å snu den vonde trenden.

- Ja, fordi jeg har gjort det tidligere. Jeg tror vi har kvaliteten til å ordne opp i krisen. Fram til nå har det vært fokus på å gjøre det, og jeg tror fortsatt jeg kan gjøre det, svarte Wenger på en pressekonferanse.

Etterpå ville han ikke kritisere spillerne sine. I stedet kom han med en bisarr forklaring på den dårlige formen.

- Det er vanskelig for meg å komme med en negativ evaluering. Laget trenger støtte for øyeblikket. Tøff, objektiv dom også, men når du sliter med selvtilliten er det vanskelig, sier Wenger, som etterpå kom med en «naken-unnskyldning»

- Når du bare har buksene på er det lett å ta dem av også. Når du er fullstendig naken må du finne en skjorte og prøve å ta den på igjen, og da er du kledd normalt igjen, sier Wenger.

Nøyaktig hva han mente, er det nok kun manageren selv som vet, men essensen virket å være at du ikke skal kritisere de som allerede har det mentalt tøft og er langt nede.

Blant eksperter og journalister virker det å være bred enighet om at Wenger, som har sittet i sjefsstolen siden 1996, bør pakke sekken sin og dra. Her er noen av reaksjonene etter 1-2-tapet mot Brighton i går:

- På tide med forandring

Sky Sports-ekspert Jamie Redknapp spør seg selv hva Wenger tenker.

- Vil Arsène bestemme at han har fått nok? Jeg mener Arsène må spørre seg selv om han kan ta denne klubben videre, det ville alle gjort om de tapte fem av de siste sju kampene i Premier League, sier Redknapp til Sky Sports.

- Alle ville tenkt: «Jeg kommer til å miste jobben, vi kommer ikke til å havne blant de fire beste for andre år på rad.» Selvfølgelig ville du tenkt det, sier Redknapp videre.

Dersom Wenger ikke klarer å få skuta på rett kjøl, mener den tidligere Liverpool-spilleren at det er på tide å finne seg en ny jobb.

- Jeg liker ikke å se ham under press, men han har hatt en fantastisk tid og dersom ting ikke snur i hans favør, hvis ikke spillerne han har signert er gode nok, mener jeg det er på tide med en forandring, sier han.

- Hjerteskjærende

For supporterne er det delte meninger. Noen reagerer med sinne og avsky, mens andre virker å ha resignert totalt. Som Arsenal-supporteren som ringte inn til BBC-programmet Radio 5 Live 606 etter gårsdagens tap.

- Det er hjerteskjærende å se laget mitt kapitulere og bare falle sammen slik de gjør, sier en Arsenal-supporter som kaller seg Khalid, som samtidig kjempet mot tårene.

Innringeren skal ha vært på kampen mot Brighton, og beskriver en «grusom, grusom atmosfære» som til tider var «giftig» der folk også slåss på tribunen.

- For øyeblikket føler jeg med Arsène Wenger. Jeg syns han har vært en god tjener for klubben, og det er bare trist. Når jeg ser på ham, ønsker jeg bare å gråte fordi det er så trist å se arven hans nærmest gå i oppløsning, sier Khalid videre.

Tidligere Arsenal-spiss Ian Wright er blant dem som er i BBC studio. Han er tydelig utilpass når han hører at innringeren er helt på gråten. Den tidligere spissen tar av seg hodetelefonene og vrir seg i stolen mens han rister på hodet.

Det er tydelig at det er noe alvorlig galt i Arsenal, og tiden vil vise om Wenger får muligheten til å redde det som er igjen av arven.