Mens FIFA-sjefen så kamp med iranske fotballtopper, ble 35 kvinner arrestert på vei inn på stadion

For i Iran får ikke kvinner lov til å gå på herrefotballkamper.

MANNSDOMINERT: I Iran er det kun menn som får overvære herrekamper. Gianni Infantino var på Teheran-derby torsdag, sammen med bare menn. I løpet av sitt to dagers besøk i Iran fikk han også snakket med Irans president Hassan Rouhani. Foto: AFP PHOTO / IRANIAN PRESIDENCY / NTB scanpix
MANNSDOMINERT: I Iran er det kun menn som får overvære herrekamper. Gianni Infantino var på Teheran-derby torsdag, sammen med bare menn. I løpet av sitt to dagers besøk i Iran fikk han også snakket med Irans president Hassan Rouhani. Foto: AFP PHOTO / IRANIAN PRESIDENCY / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 35 kvinnelige fotballsupportere, flere av dem utkledd som menn, ble torsdag arrestert da de forsøkte å ta seg inn på Teheran-derbyet mellom Esteghlal og Persepolis, skriver SkySports.

Årsaken til at de ikke slapp inn, er at Iran har nektet kvinner å gå på herrefotballkamper siden revolusjonen i 1979.

Ifølge det halvoffisielle nyhetsbyrået ISNA sier en talsmann for det iranske innenriksdepartementet at de kvinnelige fotballsupporterne ikke ble arrestert, men fraktet til et «passende sted» av politiet.

Oppfordret til protester

I forkant av kampen hadde flere kvinnesaksaktivister tatt til sosiale medier for å oppfordre kvinner til å protestere i forbindelse med kampen, skriver BBC.

Årsaken til at nettopp denne kampen ble plukket ut, er enkel: FIFA-sjef Gianni Infantino var til stede på kampen, som en del av et to dager langt besøk i Iran.

«Jeg ønsker at kvinner samler seg utenfor stadion for å be mennene om ikke å gå inn uten dem», skrev kvinnesaksaktivisten Masih Alinejad på Twitter.

At saken er litt delikat for det iranske regimet, ble understreket under et direktesendt TV-intervju, der Infantino sto ved siden av Irans sportsminister, Masoud Soltanifar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer