ALL GRUNN TIL Å SMILE: Som det nyeste medlemmet av privatlaget Team Leaseplan Go satser Lars Berger stort mot VM i langrenn og skiskyting kommende vinter. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
ALL GRUNN TIL Å SMILE: Som det nyeste medlemmet av privatlaget Team Leaseplan Go satser Lars Berger stort mot VM i langrenn og skiskyting kommende vinter. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

Mens han gikk rundt i OL-byen bestemte Lars Berger seg for å satse på langrenn

Nå får han hjelp av Thomas Alsgaard.

GARDERMOEN (Dagbladet): Mange har forsøkt å få Lars Berger til å satse som langrennsløper, men så langt har ingen klart det. Emil Søbak Gundersen og Thomas Alsgaard er de som har kommet nærmest, nå som de har innlemmet ham i privatlaget Team Leaseplan Go.

For selv om Lars Berger fortsatt satser på å ta VM-gull på skiskyttersprinten i Kontiolahti til vinteren, har han nå også latt seg overbevise om at et VM-gull på langrennsski i Falun også er innen rekkevidde.

- Alternativet til dette var å satse på egenhånd og gjøre som i fjor. Da hadde jeg nok gått mest skiskyting, sier Lars Berger til Dagbladet.

- Du hadde ikke satset mot Falun hvis du ikke hadde gått for dette laget?

- Nei.

OL-omvendelsen

Paradoksalt nok var det som skiskytterreserve i Sotsji han lot seg friste av tanken på nok et VM-gull i langrenn.

- Prosessen starta da jeg gikk rundt i OL-landsbyen og snakket med forskjellige folk. Det hadde vært kjempetøft å klare å klore seg med til VM i Falun og vært i form der, sier Berger.

Med form der mener Berger 15-kilometeren i skøyting. Den distansen vant Berger i Sapporo i 2007, og allerede i 2005 var han på fjerdeplass i langrenns-VM på den samme distansen.

Lars Berger har med andre ord vært mer enn god nok for VM-gull før, spørsmålet nå er om god nok nå. Etter en sesong på egenhånd i fjor skal Lars få hjelp av teamet rundt Thomas Alsgaard for i hvert fall å bli det.

- Jeg er veldig spent på trenerne her. Jeg vet at det er dyktige folk, jeg har et veldig godt inntrykk av dem, samtidig som du har Thomas som den syvende far i huset med mye kunnskap innabords. Det at han var her tenker jeg var en fin inngangsportal, sier Berger.

Får hjelp av Alsgaard
I den grad Berger trenger påminnelser om hva som trengs for å nå toppen er han i gode hender. I tillegg til Thomas Alsgaard blir han også lagkamerat med blant andre Anders Södergren og fjorårets landslagsløper, Petter Eliassen.

- Jeg har jo erfaring, jeg vet hva som skal til for å bli best i verden. Men Lars har jo tre VM-gull, så han har vært der og vet hva som kreves selv også. For oss er det rett og slett og hjelpe ham når han nå sto uten lag, selv om det for oss ikke er noen skjult agenda i at vi skal forsøke å få ham til å bli langrennsløper. Han skal få lov til å være skiskytter, men jeg tror dette miljøet her kan være veldig positivt for ham også, særlig på fartsbiten, sier Thomas Alsgaard til Dagbladet.

Sist vinter vant Berger én verdenscupseier i skiskyting. Det var likevel ikke nok til verken å få landslagsplass dette året, eller å få gå i OL.

Så er spørsmålet da om 35 år gamle Lars Berger kan bli god nok til å hamle opp med verdenseliten i langrenn i Falun, samtidig som han satser på skiskyting.

- Jeg håper jo og tror det sjøl. Jeg må bare sette meg høye mål om jeg skal gjøre en god jobb, så det er bare å gjøre den jobben og ha tro på det, avslutter han.

BLE GIRA UNDER OL: Lars Berger var skiskytterreserve i Sotsji og ble gira på å satse litt langrenn igjen. Nå får han hjelp av blant andre Thomas Alsgaard inn mot ski-VM i Falun til vinteren.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BLE GIRA UNDER OL: Lars Berger var skiskytterreserve i Sotsji og ble gira på å satse litt langrenn igjen. Nå får han hjelp av blant andre Thomas Alsgaard inn mot ski-VM i Falun til vinteren. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer