Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mens hans far er alvorlig skadd, forbløffer Schumachers sønn

Nå tør Mich (17) omsider å bære pappas etternavn.

IMPONERER: Mick Schumacher (17) er i ferd med å gå i sin fars fotspor. Foto: REUTERS/Hannibal Hanschke
IMPONERER: Mick Schumacher (17) er i ferd med å gå i sin fars fotspor. Foto: REUTERS/Hannibal Hanschke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den forhenværende Formel 1-stjerna Michael Schumacher falt stygt på ski i alpene og fikk omfattende hodeskader for snaut to år siden. Tyskeren lå i koma og er blitt skjermet fra offentligheten siden den skjebnesvangre turen.

For to måneder siden kom den tidligere Ferrari-sjefen Luca di Montezemolo med en negativ statusrapport på Schumachers tilstand: Han er lenket til rullestol, og taleevnen har ennå ikke kommet tilbake.

På vei mot noe stort Da gjelder det å finne andre gleder i livet. Nå kan han glede seg over sønnens suksess.

Mick Schumacher (17) forbløffer motorsportmiljøet i sitt første møte med Formel-verden, hvor hans far står som en av tidenes beste førere.

Mick var raskest av alle Formel 4-kjørere, som er første ledd på veien mot Formel 1, i den tyske ADAC-serien i helga. Det fant sted på Oschersleben nær Magdeburg i helgas generalprøve før sesongstarten.

Schumachers sønn var den beste av de 38 talentene på tre av sju treningsomganger, skriver Extra Bladet.

17-åringen har kommet langt på utviklingsstigen og spås en lysende karriere. Samtidig må han ta store steg i årene som kommer om han skal leve opp til sin legendariske far.

Valgte bort Schumacher-navnet På grunn av presset og forventningene valgte Mick Schumacher å bruke pikeetternavnet til mamma Corinna i stedet for Schumacher-navnet i begynnelsen av karrieren. Han ønsket å unngå å bli sammenlignet med sin far. Den sjudoblede verdensmesteren. Kongen. Legenden.

ALVORLIG SKADD: Formel 1-legenden Michael Schumacher er lenket til rullestol, men kan glede seg over sin sønns prestasjoner. Foto: Shizuo Kambayashi, File
ALVORLIG SKADD: Formel 1-legenden Michael Schumacher er lenket til rullestol, men kan glede seg over sin sønns prestasjoner. Foto: Shizuo Kambayashi, File Vis mer

Nå tar likevel Mick i bruk Schumacher-navnet og kjører det med stolthet og til ære for sin far. Kanskje er han også i ferd med å skape en tilsvarende god karriere.

Han ønsker imidlertid ikke å få spørsmål om dette eller noe annet som omhandler hans far.

- Mick er bare en tenåring, men alt han gjør, blir likevel sammenlignet med hva faren gjorde. Det er ikke lett for en gutt å håndtere, har Luca Baldisserri, som jobbet tett på Michael Schumacher i karrieren, tidligere sagt til Gazzetta dello Sport.

- Reglene er klare: Mick sier ingenting om sin far. Derfor spør jeg heller ikke, konkluderte italieneren.

PRESS: Mick Schumacher har et stort forventningspress å leve opp til. Foto: AFP PHOTO / RONNY HARTMANN
PRESS: Mick Schumacher har et stort forventningspress å leve opp til. Foto: AFP PHOTO / RONNY HARTMANN Vis mer