Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mens Johaug intetanende vinker til publikum, ryker den historiske rekorden

Kunne gått forbi Marit Bjørgen i verdenscupsirkuset.

MISTET SEIER: Hadde Johaug brukt litt mindre tid på å takke publikum før mål, hadde hun tatt en historisk rekord.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MISTET SEIER: Hadde Johaug brukt litt mindre tid på å takke publikum før mål, hadde hun tatt en historisk rekord. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

CANMORE/OSLO (Dagbladet): Therese Johaug var knusende overlegen på jakstarten som avsluttet Tour de Canada i kveld. Hun var så overlegen at hun tok seg god tid til å vinke til publikum før hun krysset mållinja et snaut minutt foran Heidi Weng.

Nå viser det seg at hun ikke skulle brukt så lang tid på oppløpet.

For Krista Pärmäkoski gikk seks små tideler raskere enn Therese Johaug på dagens etappe, noe som gjør at hun blir tildelt verdenscupseieren i rennet. Nå tenker du kanskje at det ikke har så mye å si for Johaug, som bare tenker på at hun vant touren sammenlagt.

Men dagens andreplass gjør at Johaug stoppet på 17 seire i verdenscupen denne sesongen, og dermed tangerere Marit Bjørgens rekord på 17 seire som kom i 2011-12-sesongen. Hadde Johaug vært seks tideler raskere i mål hadde hun tatt verdenscupseier nummer 18 - og samtidig tronet øverst i historiebøkene.

- Det er litt dumt. Hun kunne blitt historisk. Jeg tror ikke hun bryr seg så mye om det, sier Expressen-kommentator Tomas Pettersson.

Men der tar den gode svensken litt feil. Johaug var ikke klar over at hun var så nærme etappeseieren, og dermed også den historiske 18. verdenscupseieren. 

- Neeeei, sier hun mens hun lener seg bakover i pressesonen etter løpet. Og smiler. 

- Ja, ja, same shit, same shit, oppsummerer hun. 

For den fantastiske sesongen ble ikke akkurat ødelagt av det faktum at hun vinket seg fra nok en rekord i langrennssporet. 

- Jo, nå ble det en dårlig sesong her, ler hun.

- Neida, det har vært en fantastisk sesong, så om jeg har sytten eller atten seiere spiller forsåvidt ingen rolle.
 

Rennet i dag var sesongens aller siste verdenscuprenn for langrennsutøverne.

Krista Pärmäkoski ble nummer fire sammenlagt i Touren etter den gode avslutningsetappen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram