Mens landslaget ladet opp i Oslo, ble Hangeland testet for hjertefeil i London

- Vil ikke oppleve det igjen, sier han til Dagbladet.

BAUTAEN TILBAKE:  Brede Hangeland (i midten) er klar for kveldens møte med Slovenia. Det synes nok Omar Elabdellaoui (t.v.) og Magnus Wolff Eikrem er veldig greit. Her fra torsdagens trening i Maribor. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
BAUTAEN TILBAKE: Brede Hangeland (i midten) er klar for kveldens møte med Slovenia. Det synes nok Omar Elabdellaoui (t.v.) og Magnus Wolff Eikrem er veldig greit. Her fra torsdagens trening i Maribor. Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer

MARIBOR (Dagbladet): I går kunne landslagskaptein Brede Hangeland (32) endelig trene igjen, fem dager etter at han ble byttet ut i pausen på oppgjøret mellom Fulham og Stoke.

Det hører med til sjeldenhetene at Hangeland ikke spiller 90 minutter når han tar på seg fotballsko.

Denne gangen var byttet ekstra uvanlig, fordi det verken var belastningsproblemer, muskelstrekk eller støtskade som sørget for at han måtte gå i garderoben.

Rogalendingen var rett og slett utslått av en mystisk sykdom.

Så da landslaget samlet seg i Oslo på mandag, ble Hangeland værende hjemme i London, for å se om kroppen ble bedre - og for å finne ut hva som feilte ham.

Teoriene var mange. Og skumle.

Vil ikke oppleve det igjen I landslaget visste få om de dramatiske og uhyggelige dagene familien Hangeland opplevde mens resten av troppen samlet seg i Oslo.

- Ja, det var guffent. Jeg håper jeg slipper å oppleve det igjen. Fotballen sto ikke fremst i hodet mitt under den prosessen, for å si det sånn, sier Hangeland til Dagbladet.

Slik forklarer han sin egen opplevelse:

- Jeg følte meg veldig syk på lørdag - både dårlig og uvel. Derfor måtte jeg ut i pausen av kampen mot Stoke. Det var grunn til bekymring, sier han videre.

- Ikke minst: Legen fryktet at det var noe alvorlig som var galt med meg.

- Hektiske dager Alle som har fått den beskjeden fra sin doktor, vet at det går mange tanker gjennom hodet i timene og dagene etterpå.

Det skjønner forhåpentlig de som ikke har fått den også.

- Det var mye som kunne være galt, og vi måtte ta masse tester for å se hva det var. Det var hektiske dager, sier Hangeland.

- Det var en liste så lang som et vondt år med ting som skulle undersøkes. Det tok sin tid. Det var litt stressende å ligge og ta bilder av både den ene og den andre vitale kroppsdelen.

Testet hjertet Han utdyper:

- Det var både hodet, ryggraden og hjertet, for eksempel. De tok flere blodprøver, og jeg ble undersøkt av spesialister. Det var nokså omfattende, og det var derfor det tok litt tid.

Overfor Dagbladet bekrefter Hangeland at legene blant annet fryktet at problemene kunne stamme fra hjertet.

- Ja, det kunne det vært, sier han.

- Jeg kan ikke så mye om det, men legene sa i hvert fall det, og at jeg måtte teste det og det og det. Men så kom resultatene tilbake, og alt var greit. Da var det bare å kjøre på, sier Hangeland.

- Hva var det som var galt?

- Det er jeg egentlig ikke sikker på. De sier det blant annet kunne være virus. Men alt det farlige ble i alle fall utelukket, sier Hangeland, før han går ut til Ljudski Vrt Stadion i Maribor - for å delta på landslagets fjerde trening denne uka.

For hans egen del ble det den aller første.