Mens Lyn venter på Mikel

Lyn planløse og svake, men neste søndag debuterer «gullet» John Obi Mikel.

(Dagbladet.no): Lyns nigerianske gullgutt, John Obi Mikel, er fortsatt 17 år. Det betyr at han ikke kan spille i Tippeligaen. Men innen Lyn løper utpå Ullevaal neste søndag for å møte Start er unggutten blitt myndig, og da kan han også vise fram ferdighetene som gjorde at VG kåret ham til Tippeliagens sjette beste spiller. Uten å ha spilt en offisiell kamp i Norge.

For Lyn trenger absolutt noe spesielt for å løfte seg opp fra en begredelig sesongstart. Mot Lillestrøm manglet det offensive spillet enhver plan og mening, og kun et som alltid solid Lyn-forsvar hindret LSK i å vinne langt klarere enn 1-0.

- Vi er ikke fornøyde. Lite bevegelse og vi får til lite offensivt. Vi kommer egentlig aldri inn i kampen, sier en skuffet Lyn-trener Hans Knutsen til Dagbladet.no.

Tomasz Sokolowski ble vraket etter en stusselig kamp mot Fredrikstad sist. Inn kom Christoffer Dahl, som ikke klarte å slå de forløsende pasningene. I stedet prøvde Lyn på noe av det dummeste man kan gjøre mot et høytpressende Lillestrøm: Å spille seg ut fra egen keeper med små, pene pasninger.

Og skal Lyn klare det så må flere ting på plass. Flere løp, bedre presisjon på pasningene og færre personlige feil.

Dermed fikk Lillestrøm kampen akkurat dit de ville, nemlig opp i lufta på Lyns banehalvdel. Og når Lyns revervekeeper Nuno Marques gjorde flere brølere vant Lillestrøm en fullt fortjent seier.

Etter 69 minutter kom målet på typisk vis for kampen. En 30-meterspasning ble slått opp i feltet. Nuno Marques kom ut og klarte ikke holde ballen i duell med Arild Sundgot. Ballen endte hos Michael Mifsud som enkelt kunne sette ballen i det åpne målet.

Og selv om både Jo Tessem og innbytter Keijo Huusko hadde gode muligheter etter baklengsmålet ble avslutningene for svake.

TAFATT: Nuno Marques og Steven Lustü kaster seg hjelpeløst etter Michael Mifsuds skudd. Foto: Scanpix
TAFATT: Nuno Marques og Steven Lustü kaster seg hjelpeløst etter Michael Mifsuds skudd. Foto: Scanpix Vis mer

Lillestrøm reiste seg etter den svake åpningskampen mot Start sist helg, men selv om det ble tre poeng bør ingen kanarifugler lette ennå.

Til det var Lyn for dårlige.

- Jeg tror ikke John Obi Mikel løfter dette laget aleine. Det er mange som skal løfte seg hvis vi skal bli et bra fotballag, konkluderer Hans Knutsen.

- Og våre trofaste supportere i Bastionen fortjener et lag de kan være stolte av.

Noe de neppe kan være etter dagens kamp.

IKKE HELT GULL: Chinedu har gjort mye fint for Lyn i sine to første kamper. Her dribler han av Frode Kippe. Men neste helg er det duket for John Obi Mikel.