RØMTE LANDET: David Moyes benyttet sin nyvunnede frihet, og reiste til USA før helga. Bildet er fra en annen anledning. Foto: Stella Pictures
RØMTE LANDET: David Moyes benyttet sin nyvunnede frihet, og reiste til USA før helga. Bildet er fra en annen anledning. Foto: Stella PicturesVis mer

Mens Manchester United herjet med Norwich, dro Moyes på ferie med kona

Men hvem blir arvtakeren?

(Dagbladet): Det var brede smil over hele Old Trafford i går etter at Ryan Giggs i sin manager-debut ledet Manchester United til 4-0 over nedrykkstruede Norwich.

Å si at de regjerende seriemesterne er friskmeldt vil være å ta hardt i, men det var i det minste tendenser til spilleglede i går kveld.

David Moyes, som fikk fyken tidligere i uka, var derimot ikke å se - verken på Old Trafford eller i England. Skotten hadde nemlig rømt landet for å komme seg vekk fra sirkuset som har fulgt ham den siste uka.

USA-ferie En dag før Norwich gjestet Manchester, ble Moyes nemlig avbildet i Florida sammen med sin kone, Pamela. Først på flyplassen og siden på en restaurant. Det skriver britiske Daily Mail.

Trolig ventet Moyes til managerforening hadde framforhandlet en akseptabel økonomisk kompensasjon før han reiste vekk, og rapportene sier at dette beløpet skal være på omlag 70 millioner kroner.

Grunnen til at United slipper å betale lønn for hele kontraktsperioden skal være at klubben ikke klarte å kvalifisere seg for neste sesongs mesterliga.

Og mens Moyes slikker sine sår i solfylte Florida, er jakten i full gang på en permanent erstatter.

Van Gaal favoritt Nederlandske Louis van Gaal er mannen som foreløpig seiler opp som den store favoritten til å ta over sjefsstolen på Old Trafford.

Senest i går skrev nederlandske aviser at 62-åringen har signert en avtale med «De røde djevlene». Klubben sier imidlertid til BBC at de ikke har signert noen avtale med van Gaal.

- Når vi har noe å melde, vil vi melde det, er beskjeden fra klubben, ifølge The Guardians Jamie Jackson, som skriver på Twitter at klubbens respons ikke kan tolkes som noen umiddelbar avkreftelse.

Som trener har Louis van Gaal, som går under tilnavnene «Generalen» og «Jerntulipanen», et solid grunnlag. Han har vært i både Barcelona, Bayern München og Ajax, og ledet, i tillegg til diverse andre trofeer, alle lagene til ligatitler. I tillegg er van Gaal trener for det nederlandske landslaget, en jobb det allerede er klart at han forlater etter sommerens VM.

Dermed tar han eventuelt med seg mer erfaring inn i jobben enn hva David Moyes hadde da han tok over etter Alex Ferguson i fjor.

Giggs? Samtidig er det stadig flere stemmer som tar til ordet for at «Class of 92» med Ryan Giggs, Nicky Butt, Paul Scholes og Phil Neville bør få en skikkelig sjanse til å lede klubben de har spilt så mange kamper for og vunnet så mye med.

Tidligere Manchester United-spiller Michael Owen, skriver i sin spalte i The Telegraph at Giggs med fire imponerende kamper kan gi styret på Old Trafford en skikkelig nøtt.

- Manchester United har ikke spilt som de pleier å gjøre denne sesongen. Ja, de har hatt noen komfortable seiere, men spillet har ikke vært det samme som vi har blitt vant til de siste 20 årene. Om Giggs finner tilbake til den dominansen, troen på egne ferdigheter, hurtighet i pasningsspillet og bevegelsen som har vært så sårt savnet - da vil det gi styret noe å tenke på, skriver han.

FAVORITT: Nederlandske Louis van Gaal er bookmakernes favoritt til å ta over sjefsstolen på Old Trafford. Foto: AP Photo/Peter Dejong/NTB Scanpix
FAVORITT: Nederlandske Louis van Gaal er bookmakernes favoritt til å ta over sjefsstolen på Old Trafford. Foto: AP Photo/Peter Dejong/NTB Scanpix Vis mer

Han trekker også paralleller til andre tilfeller hvor en klubb har oppnådd suksess med en tidligere spiller ved roret.

- For å finne et eksempel på en spiller som indoktrinerte klubbens idealer fullstendig før han tok steget av gressmatta og inn i managerstolen, trenger du ikke se lenger enn til Pep Guardiola. Da han ble forfremmet til manager for a-laget var det for å videreutvikle den allerede suksessrike formelen. Det er akkurat det som skulle ha skjedd etter at Sir Alex ga seg, skriver Owen.

EN SJANSE?: Tidligere United-spiller Michael Owen lufter ideen om at Giggs og de andre fra Class of '92 kanskje kan få mer tid på seg enn bare fram til sommeren. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES/NTB Scanpix
EN SJANSE?: Tidligere United-spiller Michael Owen lufter ideen om at Giggs og de andre fra Class of '92 kanskje kan få mer tid på seg enn bare fram til sommeren. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES/NTB Scanpix Vis mer