ENDELIG KLAR: Alexander Søderlund har aldri følt seg mer komfortabel med å være på landslaget enn nå. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ENDELIG KLAR: Alexander Søderlund har aldri følt seg mer komfortabel med å være på landslaget enn nå. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Mens mannefallet gir Høgmo hodebry, kommer spisshåpet med en gladmelding

- Har en annen følelse enn tidligere.

SANDVIKA (Dagbladet): Etter en trøblete start på landslagskarrieren, forteller Alexander Søderlund (28) at han aldri har vært bedre rustet for å skyte Norge til suksess - enn nå.

- Selvtilliten er mye bedre nå enn hva den har vært de to siste årene på landslaget. Jeg kommer inn til denne samlingen med en annen følelse enn jeg har hatt tidligere. Da har jeg kanskje vært småskadet eller ikke vært helt i form. Nå føler jeg meg mye bedre og mer trygg på at jeg kan bidra, sier Søderlund til Dagbladet.

- Stål i øynene Gladmeldingen fra Tippeligaens toppscorer kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt for Per-Mathias Høgmo. Han må hanskes med et mannefall av de helt sjeldne før torsdagens skjebnekamp mot Bulgaria.

I det oppgjøret tyder det meste på at Søderlund blir Norges spydsiss. Og landslagssjefen tror 28-åringen er moden for oppgaven.

- Jeg møter en Søderlund som strutter av selvtillit. Han er rak i ryggen og har stål i øynene. Det er et godt utgangspunkt. Nå skal vi jobbe sammen om en tydelighet omkring rolletolkningen inn mot kampen, sier Høgmo til Dagbladet og bekrefter dermed mer eller mindre at RBK-angriperen starter matchen i Sofia.

Stenger måltørken ute Mens Søderlund har scoret vanvittige 20 tippeligamål på 22 kamper for Rosenborg denne sesongen, måtte han i går tåle mange kritiske spørsmål angående den manglende uttelingen på landslaget. Null nettkjenninger på 19 forsøk har fått enkelte eksperter til å avskrive ham som en toppspiss av internasjonalt format. Selv føler han seg imidlertid klar til å bevise at skeptikerne tar feil.

- Det gjelder å ikke la seg bryte ned av at det har gått litt trått. Det er bare en utfordring, sier Søderlund.

Og det er en utfordring tysværbuen vil løse på torsdag. Selv om han ikke er en mann av store ord, innrømmer Søderlund at det vil bety mye om han får sitt første landslagsmål mot Bulgaria.

- Samtidig er det ikke noe jeg går rundt og tenker på. Det viktigste er at vi vinner. Men det er kanskje på tide at jeg scorer.

- Landslaget er noe spesielt. Jeg har vokst opp med å se heltene mine spille der da jeg var ung. Plutselig er jeg her selv. Jeg gleder meg veldig, forteller Søderlund.

Takker Strandberg Til denne landslagssamlingen har spissen også fått selskap av en gammel Rosenborg-venn. Tidligere i sommer dro Stefan Strandberg (25) til russiske Krasnodar, men den neste uka er duoen tilbake som romkamerater. Det gjør godt for Søderlund, som verdsetter Strandberg høyt.

- Stefan er en fantastisk fyr. Vi hang mye sammen i Trondheim. Det er godt å ha ham tilbake igjen. Han har hjulpet meg mye treningsmessig. Han har dratt meg videre og pushet meg. Så jeg har litt å takke ham for, skryter Søderlund, før han trekker litt i sørlendingen med det røffe imaget.

- Han viser ikke alltid hvem han egentlig er. Stefan er en pusegutt. Han er uten tvil mykere på innsiden enn på utsiden.

Uten at Strandberg er helt enig i det.

- He-he. For en klovn. Jeg er akkurat så hard som folk tror. Det finnes ikke noen myk side. Det er bare stein på innsiden, sier Strandberg til Dagbladet og ler.

GODE VENNER: Alexander Søderlund og Stefan Strandberg deler blant annet rom på spillerhotellet i Sandvika. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GODE VENNER: Alexander Søderlund og Stefan Strandberg deler blant annet rom på spillerhotellet i Sandvika. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer