Mens mannefallet gir Høgmo hodebry, kommer spisshåpet med en gladmelding

- Har en annen følelse enn tidligere.

ENDELIG KLAR: Alexander Søderlund har aldri følt seg mer komfortabel med å være på landslaget enn nå. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ENDELIG KLAR: Alexander Søderlund har aldri følt seg mer komfortabel med å være på landslaget enn nå. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANDVIKA (Dagbladet): Etter en trøblete start på landslagskarrieren, forteller Alexander Søderlund (28) at han aldri har vært bedre rustet for å skyte Norge til suksess - enn nå.

- Selvtilliten er mye bedre nå enn hva den har vært de to siste årene på landslaget. Jeg kommer inn til denne samlingen med en annen følelse enn jeg har hatt tidligere. Da har jeg kanskje vært småskadet eller ikke vært helt i form. Nå føler jeg meg mye bedre og mer trygg på at jeg kan bidra, sier Søderlund til Dagbladet.

- Stål i øynene Gladmeldingen fra Tippeligaens toppscorer kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt for Per-Mathias Høgmo. Han må hanskes med et mannefall av de helt sjeldne før torsdagens skjebnekamp mot Bulgaria.

I det oppgjøret tyder det meste på at Søderlund blir Norges spydsiss. Og landslagssjefen tror 28-åringen er moden for oppgaven.

- Jeg møter en Søderlund som strutter av selvtillit. Han er rak i ryggen og har stål i øynene. Det er et godt utgangspunkt. Nå skal vi jobbe sammen om en tydelighet omkring rolletolkningen inn mot kampen, sier Høgmo til Dagbladet og bekrefter dermed mer eller mindre at RBK-angriperen starter matchen i Sofia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer