Mens noen mener han kunne vært med, er det greit at Ødegaard inntil videre ser El Clasico på TV

Morten P. kommenterer.

SLITER: Morten P. mener det er vanskelig å se at Martin Ødegaard kan komme til å bli lagkamerat med Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo i januar. Foto: NTB Scanpix
SLITER: Morten P. mener det er vanskelig å se at Martin Ødegaard kan komme til å bli lagkamerat med Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo i januar. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): MENS STADIG FLERE sender Martin Ødegaard til den ene storklubben etter den andre, oppfører gutten seg som om han skulle være på vei til Mjøndalen. Imponerende.

I VG KAN det leses at Frank de Boer vil ha Martin Ødegaard til Ajax, og det er til å forstå. De har sans for spillende talenter i den nederlandske storklubben. Flinke til å foredle dem er de også. Da Mats Møller Dæhli var i Amsterdam med Manchester Uniteds juniorlag for et par år siden var de Boer akkurat like interessert som han er nå. Og når Nederland nevnes stemmer kartet plutselig bedre med terrenget, i hvert fall i min bok.

Jeg sliter nemlig med å se at 15 år gamle Martin kan gå til Real Madrid eller Barcelona i januar.

Og få spilletid med en gang.

MEN EN MANN jeg har stor respekt for, en tidligere landslagspiller og utenlandsproff, mener det. Hans faglige syn på saken er at Martin Ødegaard er så god at han kan spille på absolutt alle fotballag, også de beste. Og de absolutt beste er de to lagene som denne lørsdagskvelden møter hverandre i en av de virkelige store klassikerne.

Legger du til Bayern Munchen har du verdens topp tre akkurat nå.

IFØLGE MIN MANN vil Martin Ødegaard få 10 kamper for Real Madrid eller Barcelona før sesongslutt om han velger Spania i januar. Han er faktisk helt overbevist. Ikke nødvendigvis fra start, man skynder seg langsomt i Madrid og Barcelona også, men innhopp som gir god læring på det øverste nivået er han overbevist om vil komme Martin Ødegaard til del allerede denne vinteren vi har foran oss. Mens andre folk i industrien, de som mener det er viktig å ikke ta for store steg av gangen, snakker om PSV Eindhoven eller Ajax som det klokeste og smarteste gutten kan gjøre.

Eller overgang til en av de store og utleie tilbake til Strømsgodset for sesongen 2015.

SELV VET JEG ikke hva jeg skal tro. Det eneste jeg vet er at Martin Ødegaard er en vanvittig god fotballspiller for alderen, et sjelden talent og en sjelden ung mann. Alt han gjør - både på og utenfor banen - synes veloverveid og som en del av et større hele. Men oppfatningen min er at det kan være lurt å skynde seg langsomt, først og fremst fordi det er en brutal verden der ute.

Der alle er seg selv nærmest.

I SKYGGEN AV oppkjøringen til tidenes El Clasico på Santiago Bernabeu spilte Strømsgodset en elendig fotballkamp i 85 minutter i Haugesund. Det hører også til Martin Ødegaards hverdag. Ingen går på vannet. Selv ikke en av fotballverdenens mest ettertraktede 15-åringer. Og til alle som er av den oppfatning at det bare er å dra til Madrid eller Barcelona, og at guttens lette bein og kvikke og kreative fotballhode vil ta seg av resten, hvem skal ut om Martin Ødegaard skal inn?

Se på lagoppstillingene til kveldens match i Madrid, ta med innbytterbenkene også, og fortell meg i så fall hvem som i så fall skal ut?

Akkurat ja.

Kanskje den litt mer edrue tanken om et steg av gangen ikke er så dumt likevel.

I ALT HYSTERIET rundt Martin Ødegaard er det flott  se at gutten selv ikke synes plaget eller stresset. Det er også en dimensjon i denne bransjen. Og en ganske sjelden en. For den som tilsynelatende bryr seg minst om hvor han skal i januar, til sommeren eller januar 2016, er Martin Ødegaard.

Og der har du enda en grunn til hvorfor han er så god som han er.