Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mens Pidhrushna gikk inn til OL-gull, er ektemannen involvert i urolighetene i Ukraina

- Jeg har vært langt nede.

HEDRET OFRE I HEJMLANDET: På dagens pressekonferanse ba Olena Pidrushna om et minutts stillhet for å hedre de som er blitt drept i Ukraina. Ukrainas lag fra venstre: Vita Semerenko, Juliya Dzhyma, Olena Pidhrushna og Valj Semerenko. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB Scanpix
HEDRET OFRE I HEJMLANDET: På dagens pressekonferanse ba Olena Pidrushna om et minutts stillhet for å hedre de som er blitt drept i Ukraina. Ukrainas lag fra venstre: Vita Semerenko, Juliya Dzhyma, Olena Pidhrushna og Valj Semerenko. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Ukraina tok et etterlengtet OL-gull da Olena Pidhrushna gikk først over målstreken på skiskytter-stafetten tidligere i kveld. Etterpå ba ankerkvinnen om stillhet blant de fremmøte på pressekonferansen.

- På grunn av hendelsene i Ukraina vil jeg be dere alle om ett minutts stillhet for å hedre de som er blitt drept de siste dagene.

Ukrainas hovedstad Kiev har vært som en krigssone de siste dagene. Flere hundre tusen demonstranter har deltatt i protester mot regjeringen siden november. De ønsker et sterkere forhold til EU framfor Russland.

Dedikerer til Ukraina De siste tre månedene har demonstranter vært involvert i flere runder med voldelige sammenstøt med politiet. Og det har virkelig eskalert den seneste tiden. Flere titalls personer skal ha blitt drept i sammenstøtene.

- Vi vil dedikere seieren til Ukraina, for dette er vårt lands aller første gull i skiskyting, sier Pidhrushna.

- Hvor vanskelig var det å konsentrere dere om stafetten i dag?

- Det er ingen spørsmål som ikke handler om politikk i dag. Alle journalister spør om det samme. Når det kommer til konsentrasjon, så kan jeg si at vi er profesjonelle, og vi har trent i mer enn 15 år for dette. Selv med det som skjer hjemme, så tenkte vi bare på hva vi kunne gjøre her, og hvordan vi skulle gjøre det. Og heldigvis lyktes vi med det.

Minst 28 mennesker ble drept på tirsdag, da opprørspolitiet også hadde tap. Ti av de drepte tirsdag var politifolk.

Ektemannen i Kiev - Ektemannen din er involvert i det som skjer i Kiev, og du var sikkert bekymret for han?

- Jeg har vært langt nede, men han har gjort alt han kan for å løfte humøret mitt. Jeg kan bare si tusen takk til han for å prøve å beskytte meg fra alt som skjer hjemme, sier Pidhrushna.

- Han støttet også alle jentene. Vi vet bare litt om hva som skjer hjemme. Før løpene sier han at han elsker meg og har trua på meg, sier 27-åringen, som nå vurderer å finne på en markering i forbindelse med avslutningsseremonien.

Dagbladet følger utviklingen i Ukraina i vårt livestudio.

Hele Norges coronakart