KONTRASTER: Eli Mannings forferdelige sesongstart med New York begynner å ta på. Samtidig peker pila rett opp for storebror Peyton. Foto: NTB Scanpix
KONTRASTER: Eli Mannings forferdelige sesongstart med New York begynner å ta på. Samtidig peker pila rett opp for storebror Peyton. Foto: NTB ScanpixVis mer

Mens storebror herjer, er lillebror på vei mot den verste starten på 37 år

Peyton Manning 6 - Eli Manning 0.

(Dagbladet): Denvers 35-19 over Jacksonville ble kanskje noe tøffere enn forventet, men Peyton Mannings Broncos fortsatte herjingen i NFL-åpningen med sin sjette strake seier søndag kveld.

Samtidig fortsetter nedturen for lillebror Eli Manning og New York Giants.

Seks strake tap. 15 interceptions for quarterbacken. Og etter tapet for Chicago Bears før helga, nærmer Giants seg den verste sesongstarten siden 1976-utgaven av laget gikk på ni nederlag etter hverandre.

Kontrasten mellom brødrene Mannings fotballhøst kunne nesten ikke vært større.

- Det er vanskelig. Men jeg er ikke lei meg på egne vegne, jeg er lei meg på lagkameratenes vegne, på trenernes vegne, sa Eli Manning etter tapet for Bears, ifølge NY Daily News mer opprørt og tynget av følelser enn vanlig.

- Alle kjemper hver dag. Jeg kjemper også. Jeg vil så gjerne skaffe en seier for disse gutta, det er tøft. Det er tøft når du ikke føler at du spiller på ditt beste, sa 32-åringen.

Rekorder For storebror Peyton, 37, har ting gått på skinner de første ukene. Frisk etter nakkeproblemer har storebror levert på høyt nivå, for et Denver Broncos som blant annet har stått for 34 touchdowns på de seks første kampene, og småville 265 poeng totalt.

Peyton Manning åpnet sesongen med fire rekorder i første kamp, har fulgt opp med kast for 2179 yards, og har vært mannen bak 22 av lagets touchdowns.

For en måned siden slo han også broren sin for tredje gang på tre forsøk i NFL, 41-23, med foreldrene Archie og Olivia på tribunen i New Jersey.

Tar ikke seirer for gitt Men Peyton Manning tar ikke av.

- Noen ganger scorer du så mange poeng at folk tar det for gitt, sier han.

- Selv folk i ditt eget hus kan begynne å ta det for gitt. Det er ikke enkelt å vinne fotballkamper. Jeg lærte for lenge siden at man ikke kan ta det å vinne for gitt, sier 37-åringen.

Til helga står Eli Manning overfor Minnesota Vikings, et lag som heller ikke har startet strålende denne sesongen. Peyton Manning skal til sitt forrige hjemsted og møte gamleklubben Indianapolis Colts. Det er et oppgjør amerikanske medier ser voldsomt fram til.

Fortsatt er det én statistikk lillebror fortsatt kan slå i bordet med hjemme hos familien: Han har to superbowl-seire, mot Peytons ene.

Det er imidlertid mange som spør seg om det vil være status etter denne sesongen.