Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mens Sundby vant suverent øvde Northug på VM-rykket

Northug brukte tida godt da han ble nummer 23.

ANDRE PÅ RAD: Martin Johnsrud Sundby tok sin andre seier på Beitostølen denne helga - i svært kaldt vær. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
ANDRE PÅ RAD: Martin Johnsrud Sundby tok sin andre seier på Beitostølen denne helga - i svært kaldt vær. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Ingen kunne gjøre noe med Martin Johnsrud Sundby under gårsdagens 15 kilometer klassisk, ei heller en fåmælt Petter Northug.

Og heller ikke i dag kunne noen gjøre noe med 30-åringen fra Røa - som gikk inn til nok en suveren seier på Beitostølen. Petter Northug havnet på 23. plass, og brukte siste del av løpet på å øve på sitt berømte rykk.

Petter Eliassen tok andreplassen, mens Didrik Tønseth tok tredjeplassen.

- I dag var det blytungt. Jeg var seig i draget, men greide å utnytte styrken min igjen. Beina mine kjentes ut som om de var godt over 30 år i dag, sier dagens vinner til NRK.

Økte hele veien I går greide Northug tredjeplassen, men under dagens 15 kilometer friteknikk gikk det verre. Etter å ha åpnet 8,8 sekunder bak ledende Gjøran Tefre ved to kilometer, gikk det bare tyngre for trønderen utover i løpet.

Ved seks kilometer overtok Martin Johnsrud Sundby ledelsen med 5,5 sekunder foran Anders Gløersen. Northug var da nede på en 24. plass ved samme passering, 20 sekunder bak Johnsrud Sundby.

Ved ti kilometer viste Martin Johnsrud Sundby at det skulle bli vanskelig å gjøre noe med han også i dag, og lå da 18,9 sekunder foran Gløersen. Ved tolv kilometer hadde forspranget økt til 21,1 sekunder.

Øvde på rykket Mot slutten av løpet øvde Petter Northug på sitt berømte rykk opp den siste bakken inn mot stadion, men måtte likevel se på tavla at det ikke holdt til en tjuendeplass i mål - og en 23. plass til slutt.

I en slentrende stil holdt Northug ryggen på Sjur Røthe på flata før bakken opp til stadion på Beitostølen - før han rykket fordi vossingen.

- Se nå! Nå skal han trene på rykket sitt mens han er veldig, veldig, sliten. Han er jo flink til å utnytte sånne ting, og da flyr han ifra Sjur Røthe. Dette er et Petter Northug-rykk midt i en intervallstart!, nærmest ropte Jan Post fra kommentatorbua.

23. PLASS: Petter Northug brukte tiden til å øve på sitt berømte rykk på Beitostølen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
23. PLASS: Petter Northug brukte tiden til å øve på sitt berømte rykk på Beitostølen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Er det en forsmak på hva Petter Northug kan ta fram under VM i Falun vi får se her?, repliserer Torgeir Bjørn til makker Post i bua.

- Han er jo en leken skiløper, Northug, det skal vi ikke ta fra ham. Vanvittig rykk, understreket en imponert Jan Post.

- Skal til Sverige en tur Etter løpet forklarte Northug til en viss grad hva det hva han tenkte da han plutselig bestemte seg for å øve på det berømte rykket.

- Etterhvert skal vi til Sverige en tur, da kan det bli noen kamper der, så da må man øve på det som kommer senere i vinter, sier Petter Northug til NRK.

- Det var en protest mot et eller annet, men jeg vet ikke hva. Jeg prøvde på noe, men det var uten fornuft, forklarer skikongen videre - dog noe mer kryptisk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling