Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mens sveitserne raste, takket dommeren Norge for oppførselen

Sjelden gest fra utskjelt spanjol.

INGEN SURE MINER: Selv om Håvard Nordtveit her havnet i boka til dommer David Fernandez Borbalan, skrøt den spanske dommeren av de norske spillernes oppførsel etter kampen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
INGEN SURE MINER: Selv om Håvard Nordtveit her havnet i boka til dommer David Fernandez Borbalan, skrøt den spanske dommeren av de norske spillernes oppførsel etter kampen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

BERN (Dagbladet): Dommer David Fernandez Borbalan fikk fram det verste i sveitserne under og etter kampen mot Norge.

Da det hele var over, og lagene hadde spilt 1-1 i kvalifiseringskampen i Bern, uttalte alpelandets spillere og trenere til pressen at de følte de hadde stått overfor 12 motstandere.

Skrøt av Norge På det tidspunktet vertene var opptatt av å øse ut sin frustrasjon mot den spanske kamplederen, møtte dommer Borbalan deler av den norske landslagsledelsen bak Stade de Suisse-murene.

Der gjorde han noe som hører sjeldenhetene til i internasjonal fotball, hvor dommeren vanligvis drar hjem fra stadion uten å snakke med andre enn sine kamplederkolleger:

Borbalan ba de norske lederne overbringe en takk til Drillo og laget, for deres gode, proffe oppførsel i den tøffe affæren som nettopp var ferdigspilt.

- Han hadde visst sagt at de norske spillerne oppførte seg profesjonelt, forteller landslagssjef Egil Drillo Olsen til Dagbladet.

- Det var et par situasjoner med litt knuffing og dytting, og da trakk våre spillere seg unna uten å gå i klinsj, fortsetter landslagssjefen, som tidligere i dag stemplet sveitserne som sutrete.

Selv ikke Riise kjeftet De norske spillerne skjønner ikke hva sveitserne hadde å klage på.

- Dommeren var fantastisk. Dette er en av de første kampene hvor jeg ikke har kjeftet på dommeren en eneste gang, sier John Arne Riise til Dagbladet.

- Han gjorde de rette valgene, både for oss og Sveits. Han lot seg ikke lure av at de la seg ned. I stedet vinket han dem bare opp.

- Lov å takle hardt Brede Hangeland er også rosende i omtalen av kamplederen:

- Jeg synes det var mange tette, tøffe dueller i kampen. Mange situasjoner der en annen dommer kunne ha tatt andre avgjørelser. Men jeg synes han stort sett var meget kompetent og god. Det er lov å takle hardt, hvis det er på ballen, og det gjorde vi mange ganger. Det fikk dommeren med seg, sier Norges landslagskaptein.