INGEN SURE MINER: Selv om Håvard Nordtveit her havnet i boka til dommer David Fernandez Borbalan, skrøt den spanske dommeren av de norske spillernes oppførsel etter kampen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
INGEN SURE MINER: Selv om Håvard Nordtveit her havnet i boka til dommer David Fernandez Borbalan, skrøt den spanske dommeren av de norske spillernes oppførsel etter kampen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

Mens sveitserne raste, takket dommeren Norge for oppførselen

Sjelden gest fra utskjelt spanjol.

BERN (Dagbladet): Dommer David Fernandez Borbalan fikk fram det verste i sveitserne under og etter kampen mot Norge.

Da det hele var over, og lagene hadde spilt 1-1 i kvalifiseringskampen i Bern, uttalte alpelandets spillere og trenere til pressen at de følte de hadde stått overfor 12 motstandere.

Skrøt av Norge På det tidspunktet vertene var opptatt av å øse ut sin frustrasjon mot den spanske kamplederen, møtte dommer Borbalan deler av den norske landslagsledelsen bak Stade de Suisse-murene.

Der gjorde han noe som hører sjeldenhetene til i internasjonal fotball, hvor dommeren vanligvis drar hjem fra stadion uten å snakke med andre enn sine kamplederkolleger:

Borbalan ba de norske lederne overbringe en takk til Drillo og laget, for deres gode, proffe oppførsel i den tøffe affæren som nettopp var ferdigspilt.

- Han hadde visst sagt at de norske spillerne oppførte seg profesjonelt, forteller landslagssjef Egil Drillo Olsen til Dagbladet.

- Det var et par situasjoner med litt knuffing og dytting, og da trakk våre spillere seg unna uten å gå i klinsj, fortsetter landslagssjefen, som tidligere i dag stemplet sveitserne som sutrete.

Selv ikke Riise kjeftet De norske spillerne skjønner ikke hva sveitserne hadde å klage på.

- Dommeren var fantastisk. Dette er en av de første kampene hvor jeg ikke har kjeftet på dommeren en eneste gang, sier John Arne Riise til Dagbladet.

- Han gjorde de rette valgene, både for oss og Sveits. Han lot seg ikke lure av at de la seg ned. I stedet vinket han dem bare opp.

- Lov å takle hardt Brede Hangeland er også rosende i omtalen av kamplederen:

- Jeg synes det var mange tette, tøffe dueller i kampen. Mange situasjoner der en annen dommer kunne ha tatt andre avgjørelser. Men jeg synes han stort sett var meget kompetent og god. Det er lov å takle hardt, hvis det er på ballen, og det gjorde vi mange ganger. Det fikk dommeren med seg, sier Norges landslagskaptein.