Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mens sykkelen står i full fyr forsøker han fortvilet å slukke brannen

Det var ikke bare Ullevålseter som fikk problemer i Dakar.

UTE AV DAKAR-SIRKUSET: Paulo Goncalves forsøker forgjeves å slukke brannen. Foto: AP Photo/Victor R. Caivano/NTB Scanpix
UTE AV DAKAR-SIRKUSET: Paulo Goncalves forsøker forgjeves å slukke brannen. Foto: AP Photo/Victor R. Caivano/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): For to dager siden måtte Pål Anders Ullevålseter bryte årets utgave av Rally Dakar, da sykkelen hans plutselig stoppet på den andre etappen. Han har fortsatt ikke fått tilbake sykkelen etter at nordmannen havnet i et skikkelig drama etterpå.

Rally Dakar er beintøft, og det er langt fra alle utøvere som fullfører. Paulo Goncalves fikk i dag erfare at ting kan gå helt galt i ørkenen.

Etter 143 kilometer på dagens etappe tok sykkelen hans plutselig fyr. Goncalves prøvde fortvilet å slukke brannen, men måtte raskt innse at det var nytteløst. Dermed er Dakar-eventyret over for hans del i år.

FORTVILET: Paulo Goncalves må innse at løpet er over for hans del. Foto: AP Photo/Victor R. Caivano/NTB Scanpix
FORTVILET: Paulo Goncalves må innse at løpet er over for hans del. Foto: AP Photo/Victor R. Caivano/NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er veldig lei meg for å avslutte løpet på denne måten. Vi gjorde det godt i tetkampen og var fast bestemt på å vinne. På et tidspunkt begynte sykkelen å brenne. Jeg stoppet umiddelbart og gjorde alt for å stoppe brannen. Det var ikke mulig. Jeg følte meg hjelpeløs, sa Goncalves til portugisiske Publico.

Portugiseren forsøkte å slukke brannen ved å sparke sand på sykkelen. Han ga også signaler til konkurrenter som kjørte forbi ham, uten å få hjelp. Det som lå igjen på bakken av det brennende vraket minnet ikke stort om en motorsykkel.

Det var på den fjerde etappen at drømmen hans brast. Det er fem portugisere igjen i konkurransen.

DRØMMEN BRAST: Paulo Goncalves kan bare sitte og se på at sykkelen brenner. Foto: AP Photo/Victor R. Caivano/NTB Scanpix
DRØMMEN BRAST: Paulo Goncalves kan bare sitte og se på at sykkelen brenner. Foto: AP Photo/Victor R. Caivano/NTB Scanpix Vis mer