... mens vi venter på Carew

I kveld samler John Carew 800 venner og kjendiser til fest. Dagbladet.no har sett hvordan det går med forberedelsene. Vi er dessuten på plass når de første gjestene kommer til Hegdehaugsveien. Sjekk oss igjen i 22-tida!

Når John Carew samler kjendis-Oslo til spanske rytmer, tapas og fest, spares det ikke på noe. I samarbeid med eventbyrået Real Management og utestedet Odeon, skal årets sommerfest gå av stabelen i kveld. Blant de inviterte er kjendiser fra tv- og filmbransjen, mediebransjen, kreative yrker og musikklivet. Og om disse ikke skulle klare å lage nok liv, har arrangørene også invitert en del fra finans- og nærningslivet.

- Men vi håper det ikke kommer så mange dresser i kveld, da, sier festarrangør Ole Fredrik Jonsbråten i Real Management til Dagbladet.no.

- Det kommer til å bli helt knall, fortsetter Jonsbråten. Han vil ikke røpe hvem av alle kjendisene på gjestelista som har bekreftet at de kommer, men kan bekrefte at lista allerede nå oser av glamour, penger og kjendisstatus.

- Vår greie er hemmelig, sier han og smiler lurt. Men han kan si så masse at telefonkontakten med John Carew har vært intensiv den siste tida. Carew har kommet med mange innspill under planleggingen, og har i samarbeid med de profesjonelle festarrangørene valgt ut navnene til gjestelista.

- Hva synes han om den endelige lista, da?

- Han så definitivt en del lysglimt der, svarer Jonsbråten og ler. - Men han bannet litt innimellom, også.

Ingen okser i gatene

Utestedet Odeon ligger midt i Homansbyen i Oslo. Da Dagbladet.no ankom var forberedelsene i full gang, men fremdeles var det masse som gjensto.

Det første som møtte oss var alle de orange ballongene som lå og ventet på å bli blåst opp. Helt konkret var det 500 slike ballonger, som alle skal henges opp i trærne som omkranser utestedet. Daglig leder Herman Selmer ved Odeon forklarer oss at det er en spansk appelsinlund midt i Oslo. Det er i hvert fall det det skal bli - om omtrent 400 ballonger til.

Vi kikket forventningsfullt rundt etter en nyspikret innhengning eller andre spor av de mye omtalte oksene, men må skuffet innse at det ikke ser ut til at Oslo-sosieteten vil få med seg verken Pamplona-løp eller tyrefekting i Hegdehaugsveien i kveld.

- De fikk litt problemer med Dyrebeskyttelsen, hvisker en av dekoratørene til oss. Jonsbråten bekrefter at det ble litt problemer med oksehold på nattklubben, men sier at de «fremdeles jobber med okse-saken».

Men selv om det ikke blir så mange stuter, så vil det likevel bli variert underholdning på Odeon utover natta. Spanske kokker er leid inn for å lage både paella og tapas, himmelen skal lyses opp av lyskastere, og til 6000 watts styrke kan gjestene nyte spanske flamencorytmer fra platesnurrerne Rune Refling og Claes. Arrangørene lover et tett program, og ser ikke bort fra at de finner på litt mer underveis også.

Og siden gjestene er blitt oppfordret til å ikle seg spanskinspirerte antrekk, noe som kan innebære både løse snipper og høye splitter, kan det jo komme mange uventede underholdningsinnslag utpå kvelden.

Maler bar

Mens Dagbladet.no inspiserer hva som i løpet av dagen skal forvandles til Sommer-Oslos mest trendy kjendisarena, bygges og mures det rundt oss. I det ene hjørnet av uteserveringen har en haug Leca-blokker blitt forvandlet til en improvisert utendørs bardisk. Den skal bare få et malingstrøk til før den skal tas i bruk for å slukke tørsten hos fiffen.

- Så da er det bare å håpe på fint vær, Jonsbråten og Selmer?

- Været er alltid greit å få med seg, men vi har tak i alle tilfeller. Mesteparten av produksjonen er utendørs, men gjestene kan gjøre mange hyggelige ting inne også, sier Selmer. Jonsbråten nikker samtykkende.

- Har forresten Carew fått med seg en date til kveld?

- Nei, det vet jeg ikke. Men uansett så kan han vel få en 20-30 likevel, ler festarrangørene før de vender tilbake til arbeidet.

SKAL FÓRE KJENDISENE: Osgeir Tassinani (21) skal kokkelere med de spanske kokkene innendørs, mens Jonas Nelsson (27) (til høyre) skal grille tunfisk utendørs.
RIGGING: Det er masse som skal på plass før gjestene ankommer.
DETTE SKAL BLI EN BAR: Dekoransvarlig Tom Skullerud legger fundamentet for kveldens bar.
SNART FERDIG BAR: ... det mangler bare litt maling.
LYDANSVARLIG: - 6000 watt skal få kjendisene til å kaste seg inn i spanske rytmer, forteller lyd- og lysansvarlig Morten Sollie Hansen.
PARTYMAKERS: Ole Fredrik Jonsbråten i Real Management (til venstre) og daglig leder Herman Selmer ved Odeon.
APPELSINLUND I OSLO: Det kan kjapt fikses med 500 orange ballonger og noen trær.