Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenal kastet bort muligheten mot reduserte Atletico

Mens Wenger fortvilte på sidelinja, jublet Simeone på tribunen

Arsène Wenger ledet Arsenal for siste gang i Europa.

FORTVILET: Arsène Wenger og hans Arsenal hadde en gyllen mulighet til å få med seg et godt resultat fra hjemmebane. Den kastet de bort. Foto: AFP/ Ian Kington
FORTVILET: Arsène Wenger og hans Arsenal hadde en gyllen mulighet til å få med seg et godt resultat fra hjemmebane. Den kastet de bort. Foto: AFP/ Ian Kington Vis mer
  • Arsenal - Atletico Madrid 1-1 (0-0)

(Dagbladet): En tidIig utvisning åpnet for en drømmekamp i Arsène Wengers europacup-farvel på hjemmebane.

Torsdagens oppgjør var den siste hjemmekampen i Europa for den meritterte franskmannen, og etter en langtlevende sjansebonanza sendte Alexandre Lacazette Arsenal i føringen med et presist hodestøt.

Arsenal klarte derimot ikke å ta skikkelig vare på fordelen av å være én mann mer. I stedet inviterte de Atletico tilbake inn i kampen, og åtte minutter før slutt fikk de svi. Griezmann satte inn 1-1, og sørget for at det er Madrid-laget som har overtaket før returoppgjøret.

Tidlig rødt kort

Arsenal tok grep fra start, og skapte umiddelbart sjanser mot gjestene fra Spania.

Fem minutter ut i kampen banket Lacazette ballen via bakken, krysstanga og ut, før han minuttet seinere tvang fram refleksene til Jan Oblak med en heading.

Hjemmelaget så heltent ut og lysten på å gi Wenger en verdig Europa-avskjed på Emirates, og optimismen hos engelskmennene ble forsterket ytterligere da Sime Vrsaljko så det røde.

Etter to minutter stemplet kroaten Jack Wilshere, seks minutter seinere fikk Lacazette kjenne på de samme knottene. To gule kort, og en tidlig dusj for forsvarsspilleren.

Simeone på tribunen

Atletico-manager, Diego Simeone, som for øvrig er nevnt som en av Arsène Wengers mulige arvtakere, så fortvilet ut på sidelinja. Og fortvilelse ble til raseri da en av hans menn ble felt av Héctor Bellerín, men uten konsekvenser for spanjolen. Simeone raste mot dommeren, og ble sendt på tribunen.

Mens manageren vandret hvileløst rundt på tribunen, fikk han se laget hans bli satt under et enormt press av Arsenal.

Arsenal kom til flere store muligheter, men hver gang var enten avslutningen for upresis eller keeper Oblak for god.

Atletico måtte bruke mesteparten av tiden til å holde unna for de målkåte vertene, men grep øyeblikket da det var en mulighet til å storme i angrep. Mot slutten av omgangen fikk de sin største sjanse da høyreback Thomas snappet ballen og stormet forbi flere Arsenal-forsvarere. Han ga ballen videre til Antoine Griezmann, men franskmannens avslutning gikk rett på David Ospina.

Simeones revansje

Etter pause opprettholdt Arsenal trykket mot gjestenes 16-meter, og etter 60 minutter lykkes det endelig for Wengers menn.

Wilshere la ballen inn fra venstrekanten og til værs i feltet steg Lacazette. I fjor sommer knivet de to klubbene om franskmannens underskrift. I kveld vil Arsenal være ekstra glade for at de vant den kampen. Spissen nikket ballen perfekt ned i Oblaks venstre hjørne, og for første gang i løpet av kvelden måtte serberen kapitulere.

Etter scoringen gikk Simeone inn i gangene bak tribunen, antakeligvis for å blåse ut litt frustrasjon. Da han kom ut på tribunen igjen fikk han se sitt eget lag kjempe seg tilbake og sikre uavgjort.

Griezmann vant duellen mot Laurent Koscielny, kom seg forbi Ospina, og løftet ballen over Shkodran Mustafi og opp i nettaket. Da klikket det for Simeone på tribunen.

Arsenal klarte aldri å ta godt nok vare på fordelen med å være én mann mer, og må belage seg på en tøff bortekamp i Madrid for å nå finalen i Europaligaen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media