KJEMI: Neymar, Lionel Messi og Luis Suarez har glimrende kjemi både på og utenfor banen. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE
KJEMI: Neymar, Lionel Messi og Luis Suarez har glimrende kjemi både på og utenfor banen. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFEVis mer

Mens Zlatan ble utfryst, blir Neymar og Suarez invitert på middag: - Messi er ikke som han ser ut

Unikt samarbeid mellom tre egoer.

Følg Bayern München - Barcelona fra kl. 20.45

(Dagbladet): Lionel Messi og Zlatan Ibrahimovic var supersternene og motpolene som aldri ble tiltrukket av hverandre da de var lagkamerater i Barcelona.

Zlatan har i sin selvbiografi fortalt at han følte seg utfryst av daværende Barca-trener Pep Guardiola og at Messi stjal Zlatans sentrale posisjon.

Samarbeidet ble til slutt eksplosivt, men ikke med positivt fortegn.

Det er imidlertid tilfellet for Messi, Neymar og Luis Suarez. Med 112 scoringer totalt, der Messi har scoret 53, Neymar 35 og Suarez 24, er supertrioen i ferd med å banke alle rekorder.

- Med Messi og Zlatan i bakhodet, var mange skeptisk til hvordan Messi og Neymar skulle fungere sammen. Ville det gå med to superstjerner på samme lag? forteller Norges fremste ekspert på spansk fotball, Petter Veland, til Dagbladet.

- Da Suarez kom i tillegg, var kitikerne i hvert fall sikre på at det ikke ville gå. Det var tre store egoer som var vant til å være lederstjerner i sine klubber. Men de har funnet tonen, sier Veland.

Inviterer hverandre på middag Nå avslører Neymar nøkkelen til suksess og at kjemien er like god utenfor som på banen.

- Samarbeidet vårt påvirkes av forholdet vårt utenfor banen. Vi er tre gode spillere som alle er ydmyke og lærer av hverandre, sier Neymar til den brasilianske avisa Globoesporte.

Stjernetrioen kommuniserer mye på fritiden, både gjennom telefonsamtaler, tekstmeldinger og besøk.

Messi, Suarez og Neymar bruker endog å invitere hverandre på middager regelmessig.

- Vi er sammen så mye som vi rekker. På treningene oppsøker vi hverandre hele tiden. Vi jobber mot de samme målene og vil det samme, forteller Neymar.

- Genialt av Neymar
Viasats fotballekspert og tidligere fotballproff, Jan Åge Fjørtoft, hyller Neymars tilpasningsevne.

- Neymar har klart å tilpasse seg og funnet sin rolle ved siden av Messi. Han har kommet som en superstjerne fra brasiliansk fotball og innordnet seg under Messi. Det er voksent, og det er genialt av Neymar, sier Jan Åge Fjørtoft til Dagbladet.

SAMMEN: Barcelonas stjernespekkede angrepstrio prøver å tilbringe så mye tid sammen som de rekker. Foto: NTB Scanpix
SAMMEN: Barcelonas stjernespekkede angrepstrio prøver å tilbringe så mye tid sammen som de rekker. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Suarez og Neymar har tilpasset seg og vært veldig opptatt av å spille ballen til Messi. I starten var det nesten litt for åpenlyst for Suarez' del, men på sikt har det vært en god idé, supplerer Veland.

Han tror det er flere sammensatte årsaker til at Messi fungerer så mye bedre sammen med Neymar og Suarez enn Zlatan.

- De er fra samme kontinent. Messi har blitt eldre. De har ny trener nå, og Neymar og Suarez er andre spillertyper enn Zlatan, som er mer stasjonær. Det er nok en kombinasjon av flere ting, sier Veland.

- Messi har kanskje blitt mer moden og mer løsningsorientert. Han lærte noe av Zlatan-situasjonen. Nå drar de alle i samme retning.

Samtidig har det ikke vært helt smertefritt heller.

Messi og Enrique havnet i klinsj i januar, og Neymar hadde noen uheldige håndbevegelser da han ble byttet ut mot Sevilla.

- Men de har scoret 112 mål, der Suarez kun har vært med siden oktober. Det scoringssnittet har ingen andre hatt før. Samtidig er det titler som gjelder. Foreløpig har de ikke vunnet noen, men de ligger bra an både i serie, cup og Champions League, sier Veland.

- Messi er litt undervurdert Fjørtoft tror mange lar seg lure av Messis utseende.

- Messi er litt undervurdert. Folk tror han er som han ser ut. Men Messi har en sterk personlighet og er tøffere enn det mange tror. På samme måte er nok Ronaldo snillere enn mange tror, mener Fjørtoft.

- Det finnes eksempler på spillere som har hatt dårlig kjemi utenfor banen, men god på banen. Andy Cole og Teddy Sheringham snakket ikke sammen, men på banen fungerte det jo bra, minner den tidligere England- og Tyskland-proffen om.

I kveld kan Barcas angrepstrio spise seg ytterligere innpå scoringsrekorden til Cristinao Ronaldo, Karim Benzema og Gonzalo Higuaín fra 2011/12.

Real Madrid-trioen scoret da 118 mål. Messi, Neymar og Suarez er allerede på 112.

UTFRYST: Zlatan Ibrahimovic følte seg utfryst da han var i Barcelona. Foto: REUTERS/Gustau Nacarino
UTFRYST: Zlatan Ibrahimovic følte seg utfryst da han var i Barcelona. Foto: REUTERS/Gustau Nacarino Vis mer