Mental kollaps

KRISTIANSAND (Dagbladet): Alt rakner for Start. Trener Gudjon Thordarson tror at uroen rundt laget har forstyrret spillerne. I går tapte laget klart for Sogndal.

- Jeg ser ikke bort ifra at hendelsene de siste dagene har påvirket spillerne, sier en oppgitt Gudjon Thordarson til Dagbladet etter at Start tapte hele 0- 3 for Sogndal. Det var kampen Start måtte vinne.

- Fotball handler tross alt femti prosent om mental styrke, sier islendingen. Der kollapset det i går.

- Spillerne er sårbare. Flere virket usikre, og fikk sjokk og ga opp etter det første baklengsmålet, sier Thordarson.

Sparket

Start har vært gjennom en turbulent tid de siste dagene. I forrige uke ble Terje Leonardsen skjøvet ut i kulda etter han falt i unåde hos Start-trener Gudjon Thordarson. Mandag ble det kjent at Start hadde sparket sin egen fysioterapeut Per Kristian Andersen fordi han nektet å gi informasjon fra fortrolige samtaler med Leonardsen.

I går kolliderte Thordarson nok en gang med opinionen. Publikum klappet og ropte på Ousman Nyan, men til Dagbladet sier den islandske treneren at Nyan ikke er god nok for laget per dato.

- Han har fortsatt til gode å vise sine ferdigheter.

Amatørmessig

Daglig leder i Start, Nils Sverre Ingebretsen, er enig at støyen rundt laget har vært unødvendig.

- Dette var det vi trengte aller minst, sier Ingebretsen.

- Det som plager meg aller mest er hvordan vi taklet saken med fysioterapeuten vår. Og her legger jeg meg helt flat. Vi har opptrådt amatørmessig.

Blant Start-spillerne har det bredt seg en misnøye med den autoritære lederstilen til Thordarson. Flere av spillerne uttaler at de langt ifra er enige med Thordarson, men at de ikke vil stå fram med kritikken, i frykt for å havne i unåde hos Start-ledelsen.

Ingebretsen synes ikke noe om at kritikken kommer anonymt, og at den kommer ut gjennom mediene.

Liten hjelp

- Vi i ledelsen må få lov til å gjøre enkelte strategiske grep uten at det skal kommenteres av de ansatte i bedriften i mediene, på lik linje med andre bedrifter.

I går var de strategiske grepene til liten hjelp. Start gikk på en solid smell i bunnoppgjøret mot Sogndal. Etter kampen var døra til Start-garderoben stengt.

Da var gleden desto større i garderoben på andre sida av gangen. Håvard Flo var banens beste og scoret to av de tre måla til Sogndal. Han var på godt humør etter årets første borteseier.

- Nå er det en upåklagelig stemning i laget. Nå er gløden og entusiasmen tilbake, sier Flo til Dagbladet.

Han tør likevel ikke love noe.

- Vi tar en kamp av gangen. Men jeg tror at vi vil klare dette.

Start-Sogndal 0-3

MÅL: 0-1 Håvard Flo (15), 0-2 Flo (22), 0-3 Rune Bolseth (67)

BB: Håvard Flo, Sogndal

START FOR FALL: Dag Christian Sørum i duell med Marius Johnsen. Bak til venstre: Gudjon Thordason.