<strong> VANT IGJEN:</strong>  Magnus Carlsen er på ferie, men siden han har vunnet Folkets Idrettspris flere ganger, resirkulerer vi et bilde fra 24-åringen vant i fjor.  Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
VANT IGJEN: Magnus Carlsen er på ferie, men siden han har vunnet Folkets Idrettspris flere ganger, resirkulerer vi et bilde fra 24-åringen vant i fjor. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

Mente andre fortjente prisen mer, men Carlsen er igjen folkets favoritt

Klar seier i Folkets Idrettspris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Magnus Carlsen. Igjen. For fjerde gang.

Dagbladets lesere får ikke nok av sjakkgeniet.

Det er fjerde gang på seks år at han stikker av med Folkets Idrettspris. I år var Ole Einar Bjørndalen og Mats Zuccarello Aasen nærmest. 

Trippelmester Og selv om han i Sotsji påpekte overfor Dagbladet at han nok unte andre utmerkelsen - har 24-åringen hatt et vanvittig år.

Han har alle VM-titlene i sjakk: Klassisk sjakk, hurtigsjakk og lynsjakk.

Førstnevnte forsvarte han i Sotsji i november mot Vishy Anand - de to tok andre tok han i sommer på overbevisende vis. 17 av 21 mulige poeng og to nye titler i lomma.

- Først og fremst vil jeg takke Dagbladets lesere for at de har stemt meg fram igjen, sier Carlsen til våre lesere.

Trippelmesteren fortsetter:

-  Det har vært et flott år med mange fine opplevelser og gode resultater.  Jeg er glad for at folk stemmer meg fram. Det setter jeg stor pris på. Spesielt synes jeg det er hyggelig at folk er blitt interessert i selve sjakkspillet. Jeg har inntrykk av at det spilles veldig mye sjakk på skoler for eksempel.

Sydhavsferie 24-åringen er for tida på sydhavsferie. Han har brukt store deler av desember på å hoppe fra øy til øy sammen med familien. 

Her skal han være over nyttår, før han drar en snarvisitt til London i starten av januar. 

- Det er intenst å spille sjakkturneringer og spesielt et VM. For meg passet det derfor perfekt med en lang ferie sammen med familien nå. Litt konkurranse er det jo her også, men mest av alt koser vi oss med deilig sommervarme. Erfaringsmessig er ferie i varmere strøk også en god oppladning, sier Carlsen til Dagbladet.

Intensivt år For selv om han ikke skal forsvare VM-tittelen før 2016 - blir 2015 et intensivt år for nordmannen.

Et år hvor han endelig får tid til å gjøre det han liker best: Spille sjakkturneringer.

Det hele starter 9. januar. Da stiller Carlsen opp i Tata Steel-turneringen i Wijk aan Zeeden. Et tøft felt som blant annet inneholder Levon Aronian, Fabiano Caruana og Anish Giri.

Overfor Aftenposten fortalte Espen Agdestein at Carlsen også blir å se i Grenke Chess Classic, en turnering i tyske Baden-Baden, i februar.

- Jeg er veldig spillesugen, og gleder meg til å spille mange turneringer. Jeg har jobbet fram flere åpninger jeg ikke fikk brukt under VM-kampen, så 2015 blir et morsomt år, sa Carlsen til Dagbladet i november.

Rosinen i pølsa kommer i juni. Da skal Carlsen forsvare titlene i hurtig- og lynsjakk. Arrangementsstedet er ennå ikke bestemt. Tidligere har rettighetshaver Ilya Merenzon snakket om New York og Helsinki som aktuelle stoppesteder, men en offisiell bekreftelse har ikke kommet ennå.

Folkets Idrettspris, tidligere vinnere:

Tidligere vinnere av Folkets Idrettspris:

1990: Johann Olav Koss
1991: Johann Olav Koss
1992: Vegard Ulvang
1993: Drillos
1994: Johann Olav Koss
1995: Bjørn Dæhlie
1996: Vebjørn Rodal
1997: Rosenborg
1998: Drillos
1999: Håndballjentene
2000: Knut Holmann
2001: John Arne Riise
2002: Petter Solberg
2003: Petter Solberg
2004: Andreas Thorkildsen
2005: Thor Hushovd
2006: Ole Einar Bjørndalen
2007: Aksel Lund Svindal
2008: Håndballjentene
2009: Magnus Carlsen
2010: Thor Hushovd
2011: Cecilia Brækhus
2012: Magnus Carlsen
2013: Magnus Carlsen
2014: Magnus Carlsen

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer