SEIER: Marcus Rashford gir Paul Pogba en klem etter 4-1-seieren mot Bournemouth. Foto: Magi Haroun/rex/shutterstock
SEIER: Marcus Rashford gir Paul Pogba en klem etter 4-1-seieren mot Bournemouth. Foto: Magi Haroun/rex/shutterstockVis mer

Marcus Rashford imponerer i Premier League

Mente han ikke var god nok, nå blir han sammenliknet med Cantona

Ole Gunnar Solskjær har fått fart på Marcus Rashford. Statistikken viser at dette trolig blir Rashfords beste sesong til nå.

21 år gamle Marcus Rashford, Manchester Uniteds angrepsspiller, blir hyllet etter seieren mot Bournemouth søndag kveld. Manchester United vant hele 4-1.

Rashford, som spilte 35 kamper i Premier League forrige sesong og scoret sju mål, ble tildelt draktnummer 10 av José Mourinho i forkant av årets sesongstart. Tidligere har store stjerner som Rooney og Zlatan båret det verdifulle tallet. Zlatan hadde det i ett år, mens Rooney spilte med nummeret i ti år.

Mourinho mottok ofte kritikk for sine valg, og dette var ikke et unntak.

«Når fortjener en 20 år gammel gutt et så prestisjefullt nummer i United?», «Hva skjer med verden. Det er som den gangen vi ga nummer sju til Depay» og «Rashford har drevet tull i to år nå. Ikke tale om at han fortjener nummer 10!», var noen av kommentarene etter nyheten.

Hylles

Nå er ordlyden en annen. På 17 kamper har Marcus Rashford scoret to mål mindre enn han gjorde hele forrige sesong. Forskjellen nå, er at han har flere assists (6) enn i fjor (5).

Totalt har Rashford gitt like mange assists denne sesongen, som han har gjort om vi legger sammen de to forrige sesongene totalt.

I kampen mot Bournemouth disket han opp med en lekker assist til Paul Pogba, før han selv satte inn 3-1-scoringen.

Det er ikke tvil om at desember har vært en god måned, også for Rashford, da fem av seks assist og tre av målene har kommet i denne måneden. To mål under Ole Gunnar Solskjær, et frisparkmål mot Cardiff og ett nå mot Bournemouth.

21-åringen måtte gå av banen i det 70. minutt og gikk rett i garderoben, trolig på grunn av skade.

- Hvor bra var det av Marcus Rashford? Utrolig hvor stor forskjell det kan utgjøre når noen har tillit til deg. Sensasjonelt spill, skrev Gary Lineker på Twitter, om unguttens forarbeid til 1-0-scoringen.

Sammenliknes med Cantona

Ole Gunnar Solskjær sparer ikke på adjektivene rettet mot sin unge læregutt. Han velger å trekke likninger mot en annen United-helt.

Ifølge Manchester Evening News, brukte Solskjær det samme uttrykket om Rashford som Sir Alex Ferguson brukte for å beskrive Eric Cantona. Dette for å forklare hvilken innvirkning unggutten har på Uniteds angripende fotball, som vi har sett så mye til den siste tiden. Nemlig Uniteds «katalysator».

- Marcus har vært en annen spiller siden jeg kom. Han har alle sjanser i verden til å bli en spiller i topp, topp, topp verdensklasse, sier Solskjær.

- Jeg nevnte det for noen dager siden. Han har alle egenskapene som trengs, og jeg er virkelig glad for at han nå scorer mål, han har to på tre kamper. Men det jeg liker aller best, og som laget får god nytte av, er arbeidskapasiteten hans. Han er katalysatoren. Som spiss jobber han ekstremt mye defensivt.

- Bare se i dag. Han jobber tilbake, vinner ball, scorer mål og gir assist. En fantastisk kamp, sa Solskjær til MUTV etter kampen.

Satser på framtida

Marcus Rashford er et levende bevis på en gutt som har gått gradene i Manchester United, og som nå har lyktes med det. David Beckham og Mark Hughes er de eneste andre som har gjort det samme og spilt med draktnummer 10.

Dag Langerød, ansvarlig redaktør for Manchester Uniteds supporterklubb i Norge, har tidligere uttalt til Dagbladet at akademiet er viktig, stedet hvor selv Marcus Rashford startet.

- Det er viktig for United å vise at de satser på egne spillere. Det er også et sterkt signal rettet mot resten av de unge spillerne. Er du god nok, så får du sjansen, sa Langerød tidligere i høst.

Ole Gunnar Solskjær, som også har trent Manchester Uniteds reservelag en periode, har også blitt roset over at han har brukt unge spillere og dem som blir regnet som Uniteds «egne».

Akademispillere

Solskjær avsluttet kampen mot Huddersfield med fire spillere i front, som alle er uteksaminert fra eget akademi. Angel Gomes, Jesse Lingard, Paul Pogba og Marcus Rashford.

- Jeg tenkte ikke på det da jeg satte innpå Gomes, men hvis du ser på det, så er det en ganske fint å se. Alle i klubben og rundt vet at vi er avhengige av å fostre unge spillere på egen hånd, og for å gjøre dem gode nok, så må de vite at de kan få sjansen. Hvis vi ikke gir dem sjansen, så kan de ikke vise fram talentet sitt, sa Solskjær til Manchester Uniteds offisielle side.

Angel Gomes (18) ble byttet inn i sin andre Premier League kamp mot Huddersfield. På spørsmål om Solskjær vil satse på de unge, svarte han dette:

- Selvfølgelig. Det sender et signal til resten av spillerne. Mange av dem har gjort det bra på trening. Dersom jeg får sjansen til å sette innpå en spiller, som mot Huddersfield, for at de skal få mer erfaring, så vil jeg gjøre det. Angel var en av dem jeg ville sette innpå. Jeg tror også at jeg ville brukt ham om vi trengte et mål, for han er ganske skarp, avsluttet Solskjær.