Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mente han tok «et steg opp» - rykket ned

Nå drukner Drammen i skadefryd.

HÅNES AV GODSET-FANSEN: Mattias Andersson forlot Strømsgodset sju runder før slutt for å spille for Fredrikstad. Det spørs om han angrer på det nå. 

Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
HÅNES AV GODSET-FANSEN: Mattias Andersson forlot Strømsgodset sju runder før slutt for å spille for Fredrikstad. Det spørs om han angrer på det nå. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

||| (Dagbladet): Mange Strømsgodset-supporterne reagerte med sinne da Mattias Andersson forlot klubben sju runder før slutt for å spille for nedrykksrival Fredrikstad.

20. september kom den svenske kantspilleren tilbake til Marienlyst for førset gang som FFK-spiller. På det tidspunktet lå FFK på sikker plass med 25 poeng, mens Godset lå på nedrykksplass med to poeng mindre.

I et intervju med lokalavisa Drammens Tidende noen dager før kampen pisket han opp stemningen ved å uttale følgende:

- Jeg er glad for at det ble Fredrikstad. Dette er helt klart et steg opp for meg, selv om Fredrikstad har slitt denne sesongen og kjemper med SIF om å unngå nedrykk. På sikt er det imidlertid ikke mulig for SIF å konkurrere med Fredrikstad. Det er altfor stor forskjell på klubbene, sa Andersson.

Fredrikstad tapte 1-4 i Drammen og kom seg aldri tilbake på trygg grunn.

Koser seg med nedrykket

Skadefryden var dermed ikke langt unna i Drammen da FFK og Mattias Andersson i går måtte ta den tunge veien ned i Adeccoligaen, etter å ha tapt 0-2 hjemme mot Sarpsborg 08.

På sin hjemmeside har Godset-supporterne et stort oppslag med bilde av sin tidligere helt, med tittelen «Du hadde rett!»

«Det er divisjonsforskjell på Strømsgodset IF og Fredrikstad Fotballklubb. Lykke til i Adecco Mattias... der vet vi jo at du trives!», står det i saken.

Leder for Godset-unionen, Joakim Bjørklund, synes stikket er på sin plass.

- Det handler ikke om at vi er bitre over at han dro fra oss. Han bidro med en veldig god sesong da vi rykket opp fra Adeccoligaen. Men det er unødvendig av en fyr som forlater en klubb som står med begge beina i nedrykksstriden å slenge med leppa hele tida, for han visste at han var en veldig populær spiller her. Det er på sin plass at han får et stikk fra oss. Vi skal ikke feste i tre dager for at han rykket ned, men det er veldig ironisk og veldig artig i lys av de uttalelsene, sier han til Dagbladet.

Hyller Flo

Bjørklund mener Andersson bommer grovt når han sier at Godset ikke kan konkurrere med FFK på sikt.

- Det er store økonomiske problemer i FFK, og de har mange spillere som er høyt gasjerte. Jeg tviler på at de greier å kvitte seg med alle. De vil slite med økonomiske problemer framover, og det er ikke noen selvfølge at vi ser verken Mattias Andersson eller FFK i Tippeligaen i 2011, sier han.

Videre mener Godsetunionens leder at sportssjef Jostein Flo igjen viste seg som en klok mann da han solgte Andersson.

- Veldig mange var utrolige skeptiske til at han fikk dra, og Flo var blant dem som ble beskrevet i harde ordelag. Men Flo har lurt oss før, i positiv forstand, og han gjodre det nå også. Han tenker klubb, og det gjorde ikke Mattias da han dro fra Godset. Jostein Flo er utrolig dyktig til å lese overgangsmarkedet. Vi har Norges dyktigste sportssjef, skryter Bjørklund. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media