- Mente ikke å kjøre fra Vinokourov

Arvesen la ikke merke til veltet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Katastrofe for Aleksandre Vinokourov. Da storfavoritten veltet, skrudde Kurt Asle Arvesen og co. opp tempoet og påførte kasakhstaneren et utilgivelig tidstap.

Vinokourov slet seg til mål nesten halvannet minutt bak hovedfeltet på torsdagens etappe i Tour de France og mistet kontakten med utfordrerne.

Deriblant Team CSC-rytterne Carlos Sastre og Fränk Schleck.- Det var ikke bevisst av oss å sette opp tempoet. Det ville vært dårlig sportsånd. Vi ante ikke at Vinokourov hadde problemer, sa Kurt Asle Arvesen til NTB.

Poker

Også Sastre veltet underveis på etappen, og da kommanderte Arvesen ned hjelperytterne Jens Voigt, Stuart OGrady, David Zabriskie og seg selv for å hjelpe spanieren opp til hovedfeltet.

- Vi var ikke så veldig langt bak, så det gikk greit å kjøre ham opp. Jeg satt med og jobbet inn til siste bakke. Da slapp jeg meg tilbake til neste gruppe og syklet rolig til mål. Beina mine var gode i dag. Jeg kunne godt ha hengt med inn, men det kommer nye, harde dager, og da må jeg ha krefter i behold, sa den norske Team CSC-rytteren.

Det danske laget var ikke innstilt på å brenne alt kruttet på å forsvare ledertrøya til sveitsiske Fabian Cancellara, og derfor lot laget et firemannsbrudd få gå av gårde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer