- Mente ikke å kjøre fra Vinokourov

Arvesen la ikke merke til veltet.

Katastrofe for Aleksandre Vinokourov. Da storfavoritten veltet, skrudde Kurt Asle Arvesen og co. opp tempoet og påførte kasakhstaneren et utilgivelig tidstap.

Vinokourov slet seg til mål nesten halvannet minutt bak hovedfeltet på torsdagens etappe i Tour de France og mistet kontakten med utfordrerne.

Deriblant Team CSC-rytterne Carlos Sastre og Fränk Schleck.- Det var ikke bevisst av oss å sette opp tempoet. Det ville vært dårlig sportsånd. Vi ante ikke at Vinokourov hadde problemer, sa Kurt Asle Arvesen til NTB.

Poker

Også Sastre veltet underveis på etappen, og da kommanderte Arvesen ned hjelperytterne Jens Voigt, Stuart OGrady, David Zabriskie og seg selv for å hjelpe spanieren opp til hovedfeltet.

- Vi var ikke så veldig langt bak, så det gikk greit å kjøre ham opp. Jeg satt med og jobbet inn til siste bakke. Da slapp jeg meg tilbake til neste gruppe og syklet rolig til mål. Beina mine var gode i dag. Jeg kunne godt ha hengt med inn, men det kommer nye, harde dager, og da må jeg ha krefter i behold, sa den norske Team CSC-rytteren.

Det danske laget var ikke innstilt på å brenne alt kruttet på å forsvare ledertrøya til sveitsiske Fabian Cancellara, og derfor lot laget et firemannsbrudd få gå av gårde.

På det meste var avstanden 12 minutter.

DRAMATIKK: I likhet med lagkamerat Andreas Klöden, gikk også Aleksandre Vinokourov i bakken under dagens femte etappe av Tour de France. Foto: FRANSK FJERNSYN/AFP
DRAMATIKK: I likhet med lagkamerat Andreas Klöden, gikk også Aleksandre Vinokourov i bakken under dagens femte etappe av Tour de France. Foto: FRANSK FJERNSYN/AFP Vis mer

- Vi spilte litt poker der for å få andre lag til å hjelpe oss med jobben. Det er ren bonus at vi fortsatt sitter med sammenlagtlederen, mente Arvesen.Cancellara leder fortsatt med 33 sekunder på Astana-rytter Andreas Klöden.

Hektet

Verre er det med Aleksandre Vinokourov. Astana-kapteinen ble kjørt av med 1.20 minutt på etappen og er i nød.

Over minuttet skiller opp til de argeste utfordrerne Vladimir Karpets, Oscar Pereiro Sio, Levi Leipheimer, Denis Mentsjov, Alejandro Valverde og Christophe Moreau.

Team CSC-håpene Sastre og Schleck har drøyt 50 sekunder til gode på Vinokourov.

Kasakhstaneren hektet i en lagkamerat da 24 km gjensto. Hele laget bortsett fra Klöden og hans nærmeste hjelperytter ble sendt tilbake til «Vino», men oppgaven ble for vanskelig.

Med i dragsuget gikk også Paolo Savoldelli, som ble «brukt opp» av sin kaptein Vinokourov i den desperate kampen.

(NTB)

- Mente ikke å kjøre fra Vinokourov
SÅ INGENTING: Derfor satte Kurt Asle Arvesen opp tempoet til tross for Aleksandre Vinokourovs uhell, forklarte han etterpå.
BLODIG: Sånn så Aleksandre Vinokourovs bak ut etter at han hadde vært i bakken.