Mentsjov var i dopingavhør i april

Sammen med to lagkamerater.

AVHØRT I WIEN: Rabobanks russiske rytter Denis Mentsjov (i midten) og to andre av lagets syklister ble avhørt i Wien i april i forbindelse med en dopingetterforskning. Laget understreker at rytterne ikke er innblandet i noen dopingskandale, og at det ikke er noen grunn til at de vil bli innkalt igjen. Foto: Joel Saget, AFP/Scanpix
AVHØRT I WIEN: Rabobanks russiske rytter Denis Mentsjov (i midten) og to andre av lagets syklister ble avhørt i Wien i april i forbindelse med en dopingetterforskning. Laget understreker at rytterne ikke er innblandet i noen dopingskandale, og at det ikke er noen grunn til at de vil bli innkalt igjen. Foto: Joel Saget, AFP/ScanpixVis mer

Giro d'Italia-vinner russiske Denis Mentsjov og to andre Rabobank-ryttere var i april i avhør hos politiet (BKA) i Wien i forbindelse med en dopingsak.

Det opplyste Rabobank-laget under Tour de France i dag.

- Tre av våre ryttere, Denis Mentsjov, Joost Posthuma and Pieter Weening dro til Wien for å møte BKA i april. Det er ingen grunn til at de vil innkalles igjen, og de har ikke vært involvert i noen dopingskandale, het det videre.

Etterforskningen gjaldt det påståtte bloddopinglaboratoriet bedre kjent som Humanplasma. En talsmann for Rabobank la til at de tidligere Rabobank-rytterne Michael Rasmussen, Erik Dekker og Michael Boogerd også har vært innkalt av BKA.

(NTB)