Mer å spare enn å skifte spillselskap

Debatt er bra, men ærlighet er enda bedre.

FOR DYR DRIFT :  Flere av de misfornøyde 2. og 3.divisjonslederne kan like gjerne se på hvordan de forvalter økonomien i sin egen klubb. Det blir aldri virkelig synd på en leder som kjøper en for dyr spiss. FOTO: Benjamin A. Ward / Dagbladet.
FOR DYR DRIFT : Flere av de misfornøyde 2. og 3.divisjonslederne kan like gjerne se på hvordan de forvalter økonomien i sin egen klubb. Det blir aldri virkelig synd på en leder som kjøper en for dyr spiss. FOTO: Benjamin A. Ward / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EN ny undersøkelse blant 2. og 3.divisjonsklubbene i norsk fotball viser at to av tre av disse klubbene ville latt seg sponse av internasjonale spillselskap -- om de hadde fått lov.

Det får de ikke. Norsk Tipping har monopol på spill i Norge slik at utenlandske aktører ikke slipper til. I fjor ga det drøyt 1,6 milliarder til idretten, men nå åpner tilsynelatende et klart flertall for å vurdere alternativ finansiering:

- Lojaliteten til den norske idrettsmodellen er ikke så stor som særforbundene sentralt ønsker seg. Frustrasjonen ute i klubbene er stor. Mange er så presset at det ikke er forsvarlig lenger, sier Gunn Heidi Henriksen, leder i Norsk Breddefotballforening til Dagbladets papirutgave i dag.

Det sier dessverre også noe om driften i enkelte av disse klubbene rett under toppfotballen.

FOR når Norsk Breddefotballforening betaler for en spørreundersøkelsene om levevilkårene i 2. og 3.divisjon, får de omtrent svar som de bestiller. Hvem ville ikke likt å få penger fra en rik snuskete onkel i utlandet om slike overføringer var god tone i den hjemlige idrettsfamilien? Ledende spørsmål for å hjelpe fram oppdragsgivernes agenda er generelt et leit trekk ved ulike undersøkelser og gir uansett meningsmålingsfaget enda en grunn til et kritisk internseminar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer