- Mer aktuelt å bli etter nedrykket

Og Odd-treneren ber NFF forfølge Glimts rampestreker.

(Dagbladet.no): Etter at Odd Grenland rykket ned til førstedivisjon i går, var trener Ove Flindt Bjerg kanskje den mest skuffede av alle - fordi laget ikke fikk vist sitt potensial da det gjaldt som mest.

- Jeg var svært skuffet, for det var ikke nødvendig å tape disse to kampene. Vi spilte ikke like godt mot Bodø/Glimt som i de siste kampene i Tippeligaen, sier den danske treneren til Dagbladet.no.

Ber NFF undersøke rampestreker

Han har ikke noe klart svar på hvorfor det ble sånn.

- Det krever en lang forklaring, men det har med ting som den menneskelige psyke å gjøre, svarer han.

- Hvor ødeleggende var Bodø/Glimt-fansens rampestreker i forkant av kampen?

- Dette gidder jeg ikke å bruke noe mer energi på, det er under mitt nivå. Men det er noe Norges Fotballforbund må ta tak i, for å hindre at det utvikler seg, sier Flindt Bjerg.

Siden han ankom som redningsmann i slutten av september, har han bidratt til å løfte klubben betraktelig. Men altså ikke nok, uten at det betyr at at 59-åringen helt sikkert forlater klubben.

DUKNAKKET: Odd Grenlands keeper Rune Almenning Jarstein og trener Ove Flindt Bjerg må skuffet konstatere at laget deres rykker ned. Bildet er tatt etter tapet for Vålerenga siste dag i september. Foto: BIRTHE ULVESETH/SCANPIX
DUKNAKKET: Odd Grenlands keeper Rune Almenning Jarstein og trener Ove Flindt Bjerg må skuffet konstatere at laget deres rykker ned. Bildet er tatt etter tapet for Vålerenga siste dag i september. Foto: BIRTHE ULVESETH/SCANPIX Vis mer

- Jeg kan ikke svare helt sikkert ennå, men i bunn og grunn ble det mer aktuelt å bli etter det som skjedde i går, sier han. 

- Jeg vil gjerne være med på å bygge opp Odd Grenland igjen, for klubben har fantastiske juniorspillere og kan se en positiv framtid i møte, tillegger han forklarende.

- Begrepet «må selge» er ikke aktuelt

Flindt Bjerg avviser at han vil stille krav om at stjernene må bli.

- Min person er uviktig oppi dette, uttaler faren til den tidligere Odd Grenland-spilleren Christian Flindt Bjerg, nå i danske Viborg.

Når det gjelder Odd Grenlands mest profilerte spillere - deriblant landslagskeeper Rune Almenning Jarstein, som er ønsket av så vel Reading som Rosenborg - har de aller fleste minst ett år igjen av kontrakten.

- Det gir oss et godt utgangspunkt, og framover vil jeg ha en-til-en-samtaler med alle spillerne. Trond Viggo Toresens kontrakt går ut snart, men han har jeg en god dialog med, sier direktør Hans Erik Utne til Dagbladet.no.

- Kan dere mønstre et like sterkt eller sterkere lag neste sesong?

- Mer aktuelt å bli etter nedrykket

- Det er for tidlig å si. Men det jeg kan si, er at vi må og skal ha et lag som rykker rett opp igjen, fastslår han bestemt.

Samtidig blir så klart økonomi også et stort spørsmål for laget som nettopp har kjøpt seg nytt stadion, men styrelederen forsikrer at klubben ikke er nødt til å selge spillere.

- Begrepet «må selge» er ikke aktuelt. Vi skal sørge for at vi får det spillermaterialet vi trenger, forsikrer han.

ØNSKET: Odd Grenlands klubbdirektør Hans Erik Utne (t.v.) tok vel imotOve Flindt Bjerg da han ankom som redningsmann i slutten av september. Sjøl om han ikke klarte å hindre skipet fra å synke - ja, kanskje særlig derfor - åpner han for å bli.