I TRØBBEL: Viking har skaffet seg advokathjelp i en personalsak som angår Thomas Myhre. Klubbens advokat sier bakgrunnen for konflikten er mer alvorlig enn at Myhre kom for sent til et spillermøte og sto over en trening dagen etter en bytur på Marbella i januar. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix
I TRØBBEL: Viking har skaffet seg advokathjelp i en personalsak som angår Thomas Myhre. Klubbens advokat sier bakgrunnen for konflikten er mer alvorlig enn at Myhre kom for sent til et spillermøte og sto over en trening dagen etter en bytur på Marbella i januar. Foto: Alf Ove Hansen/ScanpixVis mer

- Mer alvorlig enn en forsentkomming

Vikings advokat om konflikten med Thomas Myhre.

||| (Dagbladet): Thomas Myhre er ikke med Viking til La Manga i dag. Den offisielle forklaringen fra klubben, er at keeperveteranen er hjemme på grunn av magesykdom.

Stavanger Aftenblad skriver i dag at Viking har hentet inn advokathjelp etter at Myhre møtte for seint til en trening dagen etter at Viking-spillerne fikk tillatelse til å gå på byen under Vikings treningsleir i Marbella i januar.

— Grunnen til at jeg er koblet inn i saken er selvfølgelig mer alvorlig enn det som står i Aftenbladet. Dette er mer enn en forsentkomming, sier Vikings advokat Trond Selvikvåg til Rogalands Avis.

Han vil imidlertid ikke gå i detalj, ettersom det dreier seg om en personalsak. Advokaten sier at han ble koblet inn i saken kort tid etter at laget kom hjem fra Marbella.

- Det har vært kontakt mellom partene. Versjonene av hva som skjedde er litt forskjellige, og vi må bruke tid for å finne ut hva som har skjedd, sier Selvikvåg til Stavanger Aftenblad.

Thomas Myhre representeres av advokat Halstein S. Sjølie. Han vil heller ikke kommentere hva konflikten dreier seg om.

— Thomas har uttalt at en sak alltid har to sider. Med det har han imøtegått påstandene, sier Sjølie til Rogalands Avis.

Viking-trener Åge Hareide uttalte seg til Aftenbladet om keepersituasjonen i går:

- Thomas har en utfordring med skader og slitasje. For meg er det helt umulig å forholde seg til, vi må ha stabile og gode keepere på feltet. En god keeper hever standarden på trening, sa Hareide.

På La Manga vil Viking teste den 24 år gamle Udinese-keeperen Zdenek Zlamal. Klubben vurderer sterkt å låne ham, men Udinese setter som forutsetning for en avtale at Zlamal vil bli prioritert som førstekeeper i klubben som leier ham.