Mer bråk i Arsenal

Cole på vei bort. Ljungberg strør salt i såret.

(Dagbladet.no): Arsenal kan ha et lite spilleropprør på trappene - i hvert fall hvis Fredrik Ljungberg og Ashley Cole siteres korrekt i dagens engelske aviser.

Ljungberg vil at klubben skal vise større ambisjoner før han ønsker å skrive ny kontrakt.

- Bedratt og forvirret

- Jeg vil ikke forlenge hvis ikke klubbens ambisjoner matcher mine egne. Jeg kan ikke se hvordan vi har mulighet til å vinne Champions League hvis vi baserer oss på å hente 18- og 19-åringer, sier han ifølge Sunday Express.

Ljungberg har tidligere sagt noe liknende til Expressen.

Manager Arsene Wenger vil neppe se blidt på Ljungbergs uttalelser, særlig ikke siden han allerede har fullt opp med kritikken fra Ashley Cole.

Venstrebacken fortalte i dagens News of the World at han trolig har spilt sin siste kamp for The Gunners.

Han føler seg bedratt av Arsenals styreformann David Dein, som anmeldte både Cole og Chelsea for møtet de hadde i januar. Spilleren fikk til slutt 1,1 millioner kroner i bot av det engelske fotballforbundet (FA).

HARD KRITIKK: Arsenal-paret Fredrik Ljungberg og Ashley Cole kommer med tøffe uttalelser om Arsenal i dagens engelske tabloider. FOTO: SCANPIX/REUTERS
HARD KRITIKK: Arsenal-paret Fredrik Ljungberg og Ashley Cole kommer med tøffe uttalelser om Arsenal i dagens engelske tabloider. FOTO: SCANPIX/REUTERS Vis mer

- Han behandlet meg som et lite barn, og viste meg en total mangel på respekt. Dette kan være umulig å rette opp igjen.

- Jeg har på følelsen at noen i Arsenal-styret ikke ønsker meg. De har gitt meg følelsen av at det ikke er noen vei tilbake. Jeg føler meg bedratt, forvirret og dypt skuffet. Det er vanskelig å tilgi.

- Ikke et pengespørsmål

Landslagsspilleren kritiserer også manager Arsene Wenger.

- Jeg skulle ønske at jeg hadde fått mer støtte fra han. Han burde vært mer på min side, sier han.

Venstrebacken mener konflikten ikke handler om penger, selv om det hele startet med mislykkede kontraktsforhandlinger. Cole ønsket en lønnsøkning fra 330 000 kroner i uka til drøye 700 000 kroner i uka.

- Jeg visste at mange av lagkameratene mine tjente mye mer enn meg, men jeg forlangte aldri lik betaling. Jeg kan si på meg selv og si «Ashley, du elsket Arsenal og skuffet dem aldri». Kan styret si det samme? Jeg tror ikke det.

Problemet for Cole er at det kan bli vanskelig å bli solgt. Han ønsker ikke spille for noe annet Premier League-lag - fordi han ikke ville orket å spille mot gamle lagkamerater - og vil derfor til utlandet.

Men få klubber vil ha råd til å kjøpe ham ut. Cole har nemlig to år igjen av kontrakten sin med Arsenal.

Patrick Vieira nekter i hvert fall å bli dratt inn i trenden med å kritisere Arsenal. I forbindelse med at FA friga dokumenter i Cole-saken kom det fram at kapteinen hadde sendt en tekstmelding til Cole, der han rådet ham til å ikke skrive ny kontrakt hvis han fikk mindre enn 935 000 kroner i uka.

I går benektet franskmannen dette.

- Jeg benekter å ha sendt en slik tekstmelding. Det er rett og slett ikke sant, sa han.