Mer dårlig vær kan redde kombi-gutta

Håper på lagkonkurranse i helga.

SESTRIERE (Dagbladet.no): Magnus Moan, Kristian Hammer, Petter Tande og Håvard Klemetsen vekslet mellom jubel og fortvilelse i dag.

Gutta er for syke til å delta i lagkonkurransen, men øynet håp om utsettelse av hele OL-øvelsen da arrangørene stoppet hoppingen etter 1. omgang.

- Da var det jubel hos gutta, de fulgte med på TV. Men én time etterpå var de helt flate igjen. De øynet først et håp. Da jeg kom tilbake var lå de rett ut, sier kombinerttrener Frode Moen til Dagbladet.no

Moen vil likevel ikke gi slipp på håpet, selv om OL-arrangørene prøver å kjøre 2. omgang hopp og skistafetten i morgen tidlig.

For hvis vindkastene fortsetter å herje bakken har Norge en sjanse likevel. Det er treneren overbevist om.

- Vi satser på dårlig vær i morgen, sånn at det blir avlyst. Jeg tror faktisk ikke de vil gjennomføre resten av hoppingen seinere da, men ta hele rennet på nytt, sier Moen.

- Og hvis det i så fall blir utsatt til lørdag, så er dere klare igjen?

- Ja, det er helt klart.

Det er nemlig bedring å spore hos både Tande og Moan, de to som er hardest rammet av forkjølelsesviruset som sirkulerer i kombinertleiren. Hammer og Klemetsen kunne gått allerede i dag.

- Vi hadde en runde med legen i dag, og det ser bedre ut for de to, sier Moen.

Hvis lagkonkurransen likevel gjennomføres i morgen ser det bra ut for Tyskland. De leder med et knallsterkt lag, foran Østerrike.

JUBLER: De norske kombinert-gutta er på vei tilbake fra sykdommen, og trener Frode Moen håper enda mer dårlig vær kan sørge for at fireren kan delta i lagkonkurransen. Foto: Scanpix
JUBLER: De norske kombinert-gutta er på vei tilbake fra sykdommen, og trener Frode Moen håper enda mer dårlig vær kan sørge for at fireren kan delta i lagkonkurransen. Foto: Scanpix Vis mer