Mer effektiv enn Solskjær

BUCURESTI (Dagbladet.no): Glem myten om Ole Gunnar Solskjær som landslagets mest effektive spiss. John Carew (23) scorer oftest for tida.

På de 12 siste landskampene har Carew nettet hele sju ganger. Solskjær står med fem mål på like mange kamper.

Og i kamprekka som strekker seg tilbake til Polen-møtet på Ullevaal i fjor vår, har Carew kommet inn som reserve to ganger.

Totalt har Carew dundret ballen i mål 10 ganger på 21 kamper fra start. Solskjær har 19 mål på 39 starter. Målsnittene er nesten identiske, med 0,47 på Carew og 0,48 på Solskjær.

Scorer i kvalikkamper

- Det har blitt mye mål, spesielt i kvalifiseringen, sier Carew som faktisk har scoret seks mål på de sine siste EM- og VM-kvalifiseringskamper.

- Det er jo de som virkelig teller, sier John til Dagbladet.no.

Tro ikke at John synes han er en bedre avslutter enn Solskjær. Valencia-spissen har dyp respekt for 29-åringen fra Manchester United.

- Ole Gunnar er veldig effektiv. Han scorer mye og er en utrolig bra avslutter. Bare at jeg havner i det samme området på landslaget er veldig hyggelig.

To spisser?

Carew nettet sist for Norge da han reddet ett poeng på overtid mot Danmark for fire uker siden. Om han får spille mot Romania lørdag kveld er avhengig av om han klarer å dytte ut Solskjær og Steffen Iversen.

I tillegg er han trolig avhengig av at Nils Johan Semb velger å bruke to midtspisser i den vanskelige bortekampen i EM-kvaliken.

- Jeg vil gjerne spille selvfølgelig, sier John.

Carew sier sjøl at han ikke er i toppform for tida. Likevel strutter han av energi og vilje når han ankommer Romania.

- Jeg har aldri vært så god så tidlig, hvis du skjønner hva jeg mener. Du pleier å være helt på topp seinere i sesongen, og vi har bare spilt noen kamper i Spania.

Romania kan bare begynne å grue seg til returkampen i Oslo i juni.

(Dagbladet.no)

EFFEKTIV: John Carew har landet i Romania.