Mer enn bra nok, Molde!

For her startet seriemesterne med alt å tape og endte med maks poeng.

DET var tilsynelatende langt mellom gullglimtene hos de regjerende seriemesterne i sesongens første kamp, men sånn kommer an på hva du ser etter. I mars med 29 kamper igjen kan det være viktigere med noen små tegn på et stort lag enn stort spill.

I hvert fall så lenge kveldens regnskap uansett viser tre poeng.

DET klareste tegnet på Moldes styrke var motstanderens forsiktighet. Den kom ikke fra start. Gjennom første omgang ble Strømsgodset-spillerne stadig tryggere, og Drammenslaget burde ha gått til pause med en 1 - 0 ledelse. Da det ikke skjedde, kom imidlertid følelsen av at det å ta ett poeng virkelig er en prestasjon for et bortelag på  Aker Stadion.

Det var det for anledningen ikke. De regjerende seriemesterne var plutselig litt for nervøse og litt for avventende til å kunne spille ut noen i Tippeligaen, og da var det ganske unødvendig å trekke seg tilbake på egen banehalvdel.

Likevel var det akkurat det Strømsgodset gjorde rett etter pause, og det var den unødvendige forsiktigheten laget tapte på.

FOR med grepet på kampen forsvant også den ekstra tryggheten som det gir å prege spillet på bortebane. Det gjorde at Molde egentlig kom lett til de avgjørende sjansene:

•• Først ventet høyreback Mounir Hamoud noen tiendedel for lenge med å klarere en ball i eget felt og ble straffet med 0 - 1.

•• Så ble ukonsentrerte Ola Kamara løpt på en kontring rett før 0 - 2.

Til sammen ble dette to barnefeil for mye for et lag som mer enn noen andre i Tippeligaen hadde trengt å vokse på bortebane.

DET med alder går det an å ta med seg. Molde startet med et ungt lag (ca. 23 år i snitt), men har etter nesten et år med suksess opparbeidet seg en naturlig modenhet i spillet. Det syntes i angrepsrytmen da gjestene trakk seg tilbake på banen.

Denne gangen bar denne modenheten riktignok ikke til å roe ned åpningsnervene, men er likevel et tegn på at laget har bra kapasitet til å vinne jevne kamper. I lengden er det slikt som former tabeller i fotball.

de samme tabellene synes også sikre målscorere godt. Molde-spiss Davy Claude Agnan er i utgangspunktet ikke regnet med blant disse, men er i hvert fall i gang. Og det til tross for at han i nesten en time ble avkledd av sterke Kim Andre Madsen i SIFs midtforsvar.

Slik blir kanskje årets første Tippeliga-scoring, også en av de viktigste. I hvert fall hvis det drøyer for Molde å skaffe seg flere spissalternativer.

I den muligheten ligger naturligvis ett av de andre tegnene på at dette blir enda en bra Molde-sesong. Klubben hører til den lille gruppen av norske lag som har finansiell mulighet til å endre slagstyrken radikalt underveis.

DET VIKTIGSTE for Ole Gunnar Solskjær blir likevel å få opp aggresiviteten og løpingen i det nåværende spillergruppa. Det var det som manglet da Strømsgodset mer og mer overtok midtbanen i første omgang.  Det måtte altså en scoring til i sesongåpningen for å få det riktige trykket i spillet.

Sånt er selvsagt ikke bra nok, men likevel lett å rette på. Da er det verre med tapte poeng, og der har de regjerende mesterne foreløpig null.

Det er vel en fin nok sesongstart?

PÅ RETT VEI:Moldes sesongstart blir ikke husket for stort spill, men hva gjør egentlig det? FOTO: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix.
PÅ RETT VEI:Moldes sesongstart blir ikke husket for stort spill, men hva gjør egentlig det? FOTO: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix. Vis mer