Mer enn en sommerspøk

For Petter vet hva han snakker om når det gjelder å trene riktig for å gå fortest mulig på ski.

IKKE AKKURAT BAKKELØP  Petter kan være langt bak under sommertreningen i de bratteste kneikene, men når vinteren kommer er han alene i front på oppløpet. FOTO: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet.
IKKE AKKURAT BAKKELØP Petter kan være langt bak under sommertreningen i de bratteste kneikene, men når vinteren kommer er han alene i front på oppløpet. FOTO: Hans Arne Vedlog / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I LØPET av de par siste årene har langrenn blitt den største norske helårsidretten. De ulike rulleskirennene og motbakkeløpene trekker publikum over hele landet, TV -og andre medier følger opp og sporten får sponsorpenger som aldri før. 

Det har utviklet mange nye private lag, og slik kan langt flere løpere leve av sporten sin. Til sammen gir dette helt andre gode rammer for nasjonalidretten vår. Så gjelder det for utøverne selv å bruke mulighetene riktig.

Det er der Petter Northugs hint til konkurrentene under Toppidrettsveka er mer enn en sommerspøk fra en verdensmester som er lei av å bli fraløpt av hvem som helst hver gang kneikene blir riktig bratte.

FOR bare et par timer etter at Petter ble utklasset i en ekstrem motbakkeløype, framstod han ganske ustoppelig med rulleski på beina i et mer gjenkjennelig terreng.

Da minnet han konkurrentene om hva de egentlig driver med:

-  Det er slik på herresiden i Ski-Norge at hvis det er motbakkeløp, så er folk spinnville. Du har ikke sjanse til å henge på. Men er det ei NM-tremil på Røros, hvor det skal deles ut kongepokal og VM-plasser, så går det så vidt fremover. Folk faller av og gir deg seieren. Det funderer jeg litt over, sa Northug til Adresseavisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.