Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mer enn et pliktløp

De gamle landslagsheltene Kjetil Rekdal (30) og Øyvind Leonhardsen (28) er to av seks spillere som vet at de må overbevise i kveld for å bli med Nils Johan Semb videre i EM-kvalifiseringen. Derfor blir heller ikke Jamaica-kampen det trøtte pliktløpet vi kunne frykte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nils Johan Semb har endt opp med en rekke dueller som vil skape temperatur i en ellers ganske betydningsløs fotballkamp - bare ti dager før EM-kvalifiseringen hjemme mot Georgia.

Litt fordi flere kjedelige forfall har tvunget Semb til såpass mange rokkeringer, men mest fordi han har havnet i så lykkelige omstendigheter:

  • Landslaget har sportslig suksess, og en norsk landslagssjef har aldri hatt flere dyktige kandidater å velge blant.

Derfor kan han med den største selvfølge også sette etablerte og kommende landslagshelter opp mot hverandre. Og kanskje er Semb såpass raus med innbyttene at han viser fram et par av Norges mest spennende talenter for Ullevaal-publikummet:

  • Eirik Bakke (21) og Trond Andersen (24) er begge lansert som framtida i den såkalte Rekdal-rollen. Det er ingen hemmelighet at både Rekdal selv, og Ståle Solbakken, frykter dagen da unggutta tar steget opp på A-landslagsnivå.

Men viktigere i kveld: Her er de seks spillerne som må overbevise - og duellene du bør følge ekstra nøye:

Kjetil Rekdal (30)

  • Er bare aktuell sentralt på midtbanen. Der har Ståle Solbakken overbevist i de to siste landskampene - mot Hellas (2-0) og Georgia (4-1). Men Semb legger ikke skjul på at han verdsetter Rekdals rutine og matchvinner-egenskaper svært høyt, og Kjetil sier det vel best selv: «I kjem alltid tilbake». Denne gangen etter sitt andre beinbrudd.

Øyvind Leonhardsen (28)

  • Fin sesongavslutning med Liverpool. Bare aktuell som indreløper, der han i utgangspunktet kjemper mot en liknende spillertype som Roar Strand. Men etter triumfen mot Georgia, må han skyve ut enten Steffen Iversen eller Erik Mykland.

Vegard Heggem (23)

  • Rakk akkurat Jamaica-kampen etter seks ukers skadefravær. I form er han Sembs førstevalg som høyreback, men Alf-Inge Håland har bevist at han takler den jobben utmerket.

Erik Hoftun (30)

  • Konkurrerer mot kapasiteter som Ronny Johnsen og Tore Pedersen - som begge har større fart. Men ingen av dem har Hoftuns ballsikre og konstruktive engasjement framover. Det er et spørsmål om hvilke ferdigheter Semb foretrekker, og normalt velger han fart.

Bjørn Otto Bragstad (28)

  • Har løst midtstopperjobben meget godt de gangene han har fått sjansen - og er en spillertype som hever seg i takt med utfordringene. Det vil ikke være overraskende om han avanserer fra å være en utfordrer til å bli et reelt stopperalternativ.

Vidar Riseth (27)

  • Markerte seg i oppkjøringa til VM som en anvendelig og tilpasningsdyktig type. Det inntrykket har befestet seg i Celtic, og er kanskje et problem. Konkurrerer mot mer rendyrkede og rolletilpassede spillere, men farta og arbeidsmoralen kan fort gjøre han til en ressurs på venstreflanken.

De fem øvrige i startelleveren skal vi ikke vente oss så mye fra: Med unntak av André Bergdølmo - som er sikker som venstreback - så er resten Englandsproffer som nettopp er ferdige med sesongen: Petter Rudi, Steffen Iversen, Tore André Flo og Thomas Myhre.

MÅ OVERBEVISE: De gamle landslagsheltene Øyvind Leonhardsen (t.v) og Kjetil Rekdal må overbevise i kveld.