- Mer enn god nok for OL-medalje

Bryteren Stig-André Berge.

Bryteren Stig-André Berge (24) er klar for OL i Beijing. Trener Kjell Karlsen tror eleven er god nok for medalje.

- Bare det at han kommer til OL, betyr at han har en sjanse til å vinne. Stig er mer enn god nok til å stå på pallen der. Det er det ingen tvil om, sa Karlsen til NTB.

Berge, som bryter i 60-kilosklassen, sikret seg billett til Beijing med seier over litaueren Edgaras Venchitis i semifinalen i OL-kvalifiseringen i Serbia lørdag.

- Blant verdens beste

De tre beste i hver vektklasse kvalifiserer seg til lekene, og med finaleplassen er Berge klar for OL.

- Det er et veldig trangt nåløye. Når han kommer igjennom det, betyr det at han er en av verdens beste brytere, mente treneren.

Oslo-gutten vant semifinalen med sifrene 6-0, 1-2, 3-0.

- Stig var en bedre bryter, hadde større motor og hadde mye mer lyst til å vinne, sa Karlsen.

Finalen går senere lørdag kveld. Da møter han franskmannen Sébastien Hidalgo.


EM-sølv

SIKRET OL-BILLETTEN: Bryteren Stig-André Berge (24) er klar for OL i Beijing. Her er han i aksjon i en kamp i 2002. Foto: AP
SIKRET OL-BILLETTEN: Bryteren Stig-André Berge (24) er klar for OL i Beijing. Her er han i aksjon i en kamp i 2002. Foto: AP Vis mer

OL-deltakelse har vært sesongens store mål for den norske bryteren, som tok EM-sølv i fjor.

- EM-sølvet viste at han er i verdenstoppen. Hvis han har dagen sin, slår han hvem som helst. Men bryting er en marginal idrett. Du skal ha dagen din, og alt må klaffe, sa Karlsen.

Brytepresident Øystein Davidsen roste også Norges nye OL-håp.

- Først og fremst er jeg glad på Stig-Andrés vegne. Etter sølvmedaljen i EM i fjor, har Stig-André jobbet målbevisst mot OL-plass, sa Davidsen.

Berge vant også sine to første kamper lørdag. Han slo først polakken Eduar Barsehyn 5-0, 0-2 og 1-1. I kvartfinalen seiret Oslo-gutten over Tonimir Sokol fra Kroatia.

- Stig har vist fantastisk bryting, og de tre første kampene var veldig solide. Det er bare å ta av seg hatten for denne prestasjonen. Folk vet egentlig ikke hvor stort dette er, sa trener Karlsen til NTB.

(NTB)