Mer enn god nok, men ennå ikke best i Norge

Først med OL kan Suzann Pettersen bli en virkelig stjerne på norsk.

IMPONERENDE SEIER:  Suzann Pettersen vant endelig en majorturnering igjen og er nummer to på verdensrankingen i golf. Men det gjør henne ikke automatisk til en av tidenes beste norske idrettsjenter. FOTO: REUTERS/Denis Balibouse. (FRANCE - Tags: SPORT GOLF)
IMPONERENDE SEIER: Suzann Pettersen vant endelig en majorturnering igjen og er nummer to på verdensrankingen i golf. Men det gjør henne ikke automatisk til en av tidenes beste norske idrettsjenter. FOTO: REUTERS/Denis Balibouse. (FRANCE - Tags: SPORT GOLF) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SUZANN PETTERSEN sin flotte majortriumf forleden har satt i gang en liten kampanje blant entusiastene for at vi skal forstå hvor god denne idrettsjenta egentlig er. Ifølge initiativtakerne har det store norske idrettspublikummet foreløpig hatt svært tungt for det. Suzann sin lange periode i verdenstoppen i golf etter at hun vant sin første majorturnering i 2007, er visst ikke blitt feiret nok. Nå etter seier nummer to er det plutselig bare Sonja Henie, Grete Waitz og kanskje Ingrid Kristiansen som er verdige til å nevnes i samme klasse.

Vel, vel; jeg kan tenke meg et minst et dusin til av norske idrettsjenter som holder nivået, og Suzann selv er naturlig beskjeden når hun blir bedt om å sette sin egen prestasjon i et idrettshistorisk perspektiv.

Sannsynligvis fordi hun har skjønt at det å forlange det norske sportsfolkets gunst er en dristig øvelse. Ikke minst for en golfspiller.

RIKTIGNOK er golf forlengst blitt en folkeaktivitet hos oss. Det har mest å gjøre med velstandsutviklingen og den påfølgende utbredelsen av en angloamerikansk sportskultur. Alle de ledende vestlige avisene og magasinene har i en årrekke prioritert slike idretter som tennis, golf og seiling; altså de gamle paradeøvelsene for samfunnets kondisjonerte. Det har gitt disse idrettene en sterk global finansiering som gjør at for eksempel Suzann Pettersen bare i løpet av denne sesongen har spilt inn mer enn 10 millioner kroner i prispenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer