Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mer enn knock for Lukkøye

LONDON (Dagbladet): Kamerat Stoyanov var akkurat så hjelpeløs som forventet og gikk i golvet så det sang. Nesten før han hadde reist seg, spratt fjorårets Lukkøye-beseirer Mohamed Siluvangi opp i ringen hvor han ble lovet EM-kamp av en i smoking. Og deretter dro nasjonens blideste familie rett på bar med sang, spell og Morten Harket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var med andre ord mer enn knock.

Den maritime delen av kvelden - rundjulinga av den bulgarske sjøulken Kalin Stoyanov - tok to minutter og trettifem sekunder. Lenger skulle det heller ikke ta. For Stoyanov var utafor seg sjøl allerede da Lukkøye traff med sin første venstre etter tjue sekunder.

Derfra og ut, til bulgareren dro med seg den norske slagmaskinen i det endelige fallet, var klokka mer interessant enn boksingen.

- Jeg traff godt, sier Lukkøye. - Sjøl om jeg hadde fått beskjed om å ta det litt rolig, var det ikke mer å lure på.

EM-tøv på direkten

Boksefamiliens øyebryn ble imidlertid hevet til langt oppå enkeltes isser da sjokkmannen som gikk tida ut og vant 2. april 1997 - franske Mohamed Siluvangi - plutselig sto der til høytalerakkompagnement og engelske lovnader om tittelkamp mot Lukkøye 28. mars. Den fighten hadde nemlig ingen hørt om. At den har vært luftet som en mulighet, er riktig. Men den er ikke ønsket. Fordi Team Klemetsen vil gi fra seg EM-beltet og gå for en VM-tittel.
- Jeg møter Siluvangi hvis jeg må, men jeg har mer lyst på en VM-kamp, sier Lukkøye.
- Det er det alt handler om nå. Men de avgjørelsene ligger som vanlig ikke i mine hender. Jeg kan bare vente og se.

Avgjøres om en uke

Hvis alt går den riktige veien i Berlin lørdag 7. februar, og amerikanske Michael Nunn (34) slår tyske Graciano Rocchigiani (33), så blir det sånn. Da bokser Ole Klemetsen og Michael Nunn om WBC-tittelen i lett tungvekt i København 28. mars. Atlantic City på den amerikanske østkysten er nevnt som kampsted, men alle rundt Lukkøye vil ha kampen i Danmark.

Og er promotor Mogens Palle villig til å vri ut de pengene som er nødvendig for å få kampen, hvilket han sikkert blir overtalt til av Steffen Tangstad som nå mer og mer styrer løpet mot de store pengene, får Ole Klemetsen det nærmeste en norsk proffbokser kan komme en hjemmekamp.

- For Guds skyld, la det bli København, sier Lukkøye.
- Vi skal jo ha noen fordeler vi også.

Gildt på bar

Boksekampen ble altså som vi skrev på forhånd - en formalitet til en forhåndsbetaling på 25000 dollar. Spellet etterpå ble som før i verden, da familien brukte mer enn de tjente. For London-oppbudet i går kveld var betydelig og langt over middels.

Og alle koste seg.

Det var gyselig kjekt.

Ole Klemetsen sitter i en anti-røyk-stiftelse sammen med Morten Harket. No Smoking er slagordet. De traff hverandre for tre uker siden, og siden har de vært samstemte. Som i baren på Hotell Cumberland i går kveld.

- Vi har øvd inn et par Harket-viser, og vi har med oss nok gitarer. Så dette skal bli gildt, sa pappa Big John da han dro fra boksehallen til festen.

Og så ble det akkurat sånn.
Gildt.

I ENGLAND

<B>TO RETTE OG UT ME'N:</B> Ole Klemetsen måkte til - og den bulgarske sjøulken Kalin Stoyanov dro med seg Lukkøye i canvasen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!