50km Vinter-OL 2018

Mer enn ski: Her hadde selv Johannes vært sjanseløs

Russiske Aleksandr Bolsjunov demonstrerte hvorfor han kan bli Johannes Høsflot Klæbos største konkurrent i framtida.

RUSSISK TALENT: Aleksandr Bolsjunov og Johannes Høsflot Klæbo er født i samme år med bare noen måneder mellom dem. De har begge imponert i OL og fremtiden kan bli tettpaket med dueller mellom de to. Foto: AFP/Odd Andersen
RUSSISK TALENT: Aleksandr Bolsjunov og Johannes Høsflot Klæbo er født i samme år med bare noen måneder mellom dem. De har begge imponert i OL og fremtiden kan bli tettpaket med dueller mellom de to. Foto: AFP/Odd Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NÅR skiene til den allmektige østerrikske utstyrsfabrikanten Fischer får juling av den franske utfordreren Rossignol i en olympisk 5-mil med episke dimensjoner, er det mer enn gratis tekstreklame inn i skimiljøet. Det er mest av alt frisk oksygen inn i det bålet av rykter som alltid brenner rundt en så utstyrspreget idrett som langrenn.

Ellers er det oksygen dette dreier seg om. Evnen til å gi kroppen nok drivstoff gjennom 2 timer, 8 minutter og 22 sekunder. Så lenge som den finske skikongen Iivo Niskanen trengte for å vinne 5 mila på mye mer enn dagens beste skipar.

Men også nok tid til å skjønne at Johannes Høsflot Klæbo i russiske Aleksandr Bolsjunov har fått den motstanderen som vil holde langrenn som stor norsk underholdning i år framover.

NISKANEN først. For dette var på alle vis hans 5-mil. Det var finnen som sprakk opp tetgruppa etter et par mil, det var finnen som distanserte alt vi hadde av løpskraft, det var finnen som valgte taktisk riktig med et seint skibytte og det var finnen som til slutt var klart sterkest.

I det hele tatt:

  • Iivo Niskanen fulgte opp fjorårets oppvisning på 15km i Lahti-VM, med et om mulig enda flottere løp.

Sånn var ikke akkurat gliden som avgjorde mesterduellen med den pur unge russiske Bolsjunov opp den nest siste lange bakken. Da gjaldt de siste slintrene av krefter og luft. Masse luft.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer