- Mer enn tre poeng

Freddy dos Santos vant mer enn tre poeng på Åråsen i kveld.

(Dagbladet.no): Vålerenga hadde ikke vunnet på Åråsen siden 1995 og det var tydelig at Vålerenga-spillerne ville rette opp den statistikken i kveldens prestisjeoppgjør.

- Vi snakket om det før kampen, at det var litt mer enn tre poeng som sto på spill i dag, sa matchvinner Freddy dos Santos til TV2 etter kampen.

Knokkelkamp

Mer enn tre poeng i dag var å slå erkerivalen i deres egen stue på hele fotballnorges nasjonaldag. Og Lillestrøm er ikke laget som legger seg i duellene.

Verst gikk det utover Magnus Powell. Svensken fikk to stygge smeller i kneet før han måtte forlate banen etter knappe 40 minutter. Emille Baron kastet inn håndkleet i pausen etter en smell med nettopp Powell.

Lillestrøm startet kampen lovende og hadde flere farlige cornere og frispark. Men Vålerenga svarte med det som teller i fotball: mål.

Deler æren

Daniel Fredheim Holm har hatt en drømmestart på sesongen og får nesten hele æren for målet av putter Freddy dos Santos.

- Det er nitti prosent Daniels mål, så han skal ha mye av æren for det, sier Dos Santos om gavepakken han fikk av Daniel Fredheim Holm i første omgang.

Fredheim Holm utnyttet en forsvarsblunder av LSK-forsvaret og stakk inn i feltet. Der snurret skoleeleven rundt med to store stoppere, før han serverte til dos Santos, som enkelt kunne trille ballen i mål.

Satser på Herren

Vålerenga ligger nå på tredje plass på tabellen med 12 poeng på seks kamper. Målforskjell: 6-3. Tre plussmål på seks kamper, forteller noe om gjerrigheten og forsiktigheten som ble presentert i andre omgang.

Kjetil Rekdal byttet seg sjøl inn 20 minutter før slutt, samtidig som han dirigerte stadig flere folk hjemover på banen. Og uten Magnus Powell på topp i andre omgang, forsvant også den skarpeste brodden i LSK-angrepet.

Den største av mange LSK-sjanser i andre omgang kom sju minutter før slutt. Einarsson headet et innlegg fra en glitrende Espen Søgård mot mål, men VIF-keeper Touray gjorde en magisk redning.

- Jeg syns ikke vi hadde marginene med oss. Men Herren lønner sine tro tjenere, så vi får tro poengene kommer etterhvert, sa LSK-trener Arne Erlandsen til TV 2 etter kampen.

MATCHVINNEREN: Freddy Dos Santos scoret vinnermålet for Vålerenga i kveld. - Viktig, strålte en glad Enga-spiss etter kampen.