Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mer fart, tøffere spill

- Denne gjengen er god nok for A-pulja, sier Roy Johansen (41 år, 67 landskamper) til Dagbladet etter at han i går presenterte sin første landslagstropp som ny hockeysjef etter Leif Boork.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15 fattige samlingsdøgn har han på å bygge opp Nye Norge, og få landslaget tilbake i det celebre selskapet. I dag er Norge B-nasjon, ranket som nummer 18 i verden.

Én seier har han allerede innkassert som landslagssjef: Samtlige aktuelle spillere er villige til å blø for Norge i kommende mesterskap.

Samlende faktor

- Vi trenger alle, og er glad for at landslaget igjen er blitt en samlende faktor. Entusiasmen er tilbake, både blant trenere og spillere, sier Roy Johansen foran oppkjøringskampene mot Slovenia (9. november), Danmark (10. november) og Polen (11. november) i Askerhallen.

Den største utfordringen hans som trener blir å få til samhandlingen på isen.

- Vi satser på stor fart, og mer fysisk hockey enn tidligere. Opplegget krever at spillerne orker hele veien. Vi skal også ha raskere spillevendinger og større trykk på motstandermålet, sier Roy Johansen.

Spisskompetanse

Samtidig skal spisskompetansen hos hver enkelt utnyttes for alt den er verd.

- Vi har utviklingspotensial i alle lagdeler, og hardest konkurranse på løpersida. Parallelt med målsettingen om fartsfylt hockey, må vi også gjøre klare avveininger om når vi skal være aggressive og gå framover, og når vi skal tette midtsonen, sier Roy Johansen.

B-VM spilles i Ungarn i april neste år. Nåløyet er trangt: Bare vinneren rykker opp i A.

<B>STOR TILLIT: Roy Johansen er i år trener for både Vålerenga og landslaget. Fra 2002 til og med Torino-OL 2006 skal han bare jobbe med landslaget. Målet er comeback i A-pulja i Finland 2003.
Hele Norges coronakart