- Mer fotball!!!

- For mye fotball på TV? Jeg sier som Sølve Grotmol: «Det er for mange bøker på bibliotekene også,» sier Arne Ball.

I går uttalte åtte sentrale fotballprofiler i Dagbladet at nå er metningspunktet nådd. Scheie har et annet syn på saken.

- I NRK blir det helt klart sendt for lite fotball. Vi har plikt til å sende det som engasjerer folk. Og det er jo veldig leit at vi for eksempel ikke viser mer av Rosenborgs kamper når vi ser hvilken interesse de skaper. Hvem er det da som sier at det for mye fotball?

- For eksempel åtte fotballprofiler i Dagbladet i går?

- Nå har jeg levd et langt liv og jeg glemmer ikke så lett. Det er ikke så lenge siden flere av de du intervjuet i går sa at det var altfor lite fotball på TV. Jeg nevner ikke navn, men ting forandrer seg tydeligvis fort, sier Scheie.

Samfunnsbevisst

- Mange vil hevde at det går utover familielivet med så mye fotball som det er nå?

- Det er vel kanskje ikke så lett om du har en med ekstrem fotballinteresse i huset. Men jeg har tiltro til at familier rundt om i Norges land klarer å ordne opp i dette selv. Det er jo ikke slik at vi som er opptatt av fotball ikke får med oss andre ting. Jeg regner meg selv som svært samfunnsbevisst og følger med på mange områder i samfunnet.

- Men det skal kanskje kolossale krefter til for å få deg bort fra skjermen for eksempel når Rosenborg spiller Champions League-kamp?

- Å, ja. Det kan vel hende at jeg er på reise, men i privatlivet kan jeg ikke komme på noen grunn.

- Men med flere og flere kamper på TV, er det da også parallellt flere mennesker som blir interessert i fotball?

- Jeg tror folk er interessert i fotball, men samtidig er de det ikke.

Flaggskip

- På mange måter har lag som Rosenborg og vårt eget «ødelagt» mye for den generelle fotballinteressen, sier Scheie og passer på å si hermetegn tre ganger.

- De og noen andre har blitt store flaggskip som samler stor interesse og som får dominere skjermene. Konsekvensen er at ingen blir interessert i kamper som Nottingham - Wolverhampton. Og om noen spør meg: hvorfor er du så interessert i lag som Charlton? Vel, jeg er det. Fordi jeg er interessert i fotball. Den dagen du er mett er du ferdig.