Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mer Giggs enn Leo

Godset-kometen trives best med stor fart og ballen i beina.

(Dagbladet.no): Skal vi tro Strømsgodset-supporterne, har Fredrik Nordkvelle (22) allerede denne sesongen en mulighet til å skaffe seg et fotballnavn godt utenfor Drammens grenser.

- Det begrunner jeg med at han besitter ferdigheter som er nokså unorske. Han er rask, har et godt driv og er god med ballen i beina, sier leder i Godsetunionen Christian Stråle til Dagbladet.no.

- André Bergdølmo sa etter fem treninger med Nordkvelle at han er Strømsgodsets neste landslagsspiller. Og når en mann med såpass pondus i fotballmiljøet som Bergdølmo går ut og sier noe sånt, ligger det nok noe i det, mener supporterlederen.

Hovedpersonen selv er mer forsiktig når han ordlegger seg, men bekrefter at han besitter spesielle ferdigheter.

- Jeg er best når jeg blir frispilt i mellomrommet og kan utfordre mot forsvaret, forteller Nordkvelle.

Ryan Giggs-type

22-åringen beskriver seg selv som rask, og glad i å utfordre i stor fart. Han trives best når ballen holdes i laget og spilles langs bakken.

- Jeg liker å slå baller gjennom til spiss og ving, og nøler ikke med å skyte fra 20 meter, sier indreløperen.

BALLEN I BEINA: Det er her Fredrik Nordkvelle trives best - når han kan utfordre med ball i stor fart. I mandagens kamp mot Rosenborg bidro han til å ta årets første trepoenger for Strømsgodset. Foto: ARNT E. FOLVIK
BALLEN I BEINA: Det er her Fredrik Nordkvelle trives best - når han kan utfordre med ball i stor fart. I mandagens kamp mot Rosenborg bidro han til å ta årets første trepoenger for Strømsgodset. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

Likevel er Nordkvelle nøye med å påpeke at han har mye å utvikle i spillet sitt.

- Jeg er ingen typisk duellspiller, selv om jeg har fått to gule kort på to kamper i tippeligaen, smiler Godset-yndlingen.

- Er nok heller ingen stor dribler på små flater, jeg liker best å få ballen spilt foran meg og sette fart.

Favorittspilleren til Fredrik har herjet på Old Trafford med samme fremgangsmåte i mange år.

- Jeg har alltid hatt Ryan Giggs som forbilde, helt siden jeg var liten - og han holder jo på ennå. Giggs er også god til å utfordre i stor fart, så jeg likner kanskje litt på ham. Han er en morsom spiller å se på, men er selvfølgelig en del hakk bedre enn meg, medgir 22-åringen.

Han har også lært mye av det rutinerte Godset-mannskapet. Særlig har André Bergdølmo, Fredrik Winsnes, Øyvind Leonhardsen og kompisen Alexander Aas fortalt og forklart mye lærerikt, sier Fredrik.

Eneste unggutt fra start

Da Godset nedsablet Rosenborg med dødelig effektivitet sist helg, var Nordkvelle den eneste spilleren i startelleveren under 25 år.

image: Mer Giggs enn Leo

- Det stemmer nok at laget består av mange som nærmer seg 30 år, men jeg syns vi er godt sammensatt. Mange har flere års rutine fra toppnivå, og samtidig er det flere unge i klubben som er gode og nærmer seg førstelaget. Steffen Nystrøm er 23, og kanskje den unge spilleren som er nærmest startoppstillingen akkurat nå, forteller unggutten.

Selv føler han at det først og fremst er fart og driv han tilfører Strømsgodset-laget.

- På midten har vi jo Winsnes og Bergdølmo, som begge er kloke spillere og gode med ball. Jeg er mer innstilt på å få ballen i mellomrommet og utfordre forsvaret.

Den nærmeste konkurrenten til Nordkvelle på indreløperplassen er også en rutinert mann, nemlig Ousman Nyan.

- Han er veldig god på trening om dagen, men jeg har fått spille alle treningskampene og føler at jeg har tillit nå, påpeker Nordkvelle.

Xbox og sosialt liv

Porsgrunn-gutten spilte i flere år for Odds samarbeidsklubb Pors Grenland, men fikk aldri prøvd seg ordentlig i Skiens-klubben.

I stedet havnet han i Drammen, og debuterte for Godset i en cupkamp mot Notodden i fjor sommer.

At det ble Marienlyst framfor Falkum forklarer han med at Odd allerede hadde flere unge spillere.

- Strømsgodset hadde et eldre mannskap og var kanskje mer på jakt etter et ungt talent, mener Nordkvelle.

- Dessuten kjente jeg Dag-Eilev Fagermo og Ronny Deila fra før, så det var fint å komme hit.

Når han ikke spiller fotball, gjør Nordkvelle som mange andre norske fotballspillere - han setter seg foran tv-skjermen.

- Hehe, det blir jo noen fotballspill på Xbox og sånt, innrømmer 22-åringen.

- Og jeg ser en del på tv. Ellers har jeg ingen spesielle fritidsinteresser utenom fotballen, men jeg liker godt å være sosial og være sammen med lagkamerater.

- Hvem er det du henger mest sammen med?

- Jeg er veldig mye sammen med Steffen Nystrøm og Alexander Aas. Kjempehyggelige karer begge to.

Smigret av landslags-kommentaren

At André Bergdølmo har omtalt ham som Godsets neste landslagsspiller, syns Fredrik er veldig hyggelig.

- Det er klart det er kjempegøy at folk har troa på at du kan bli veldig god, og når André sier det, så er jo det en spiller som har sett mye og vært litt rundt omkring. Veldig artig at han sier det. Men jeg vet godt at jeg ikke er på det nivået ennå.

- Er dét et mål du har satt deg, å spille på landslaget?

- Tidligere har jeg hatt som mål å komme opp i tippeligaen, og nå som jeg er her vil jeg etablere meg og bli en god tippeliga-spiller. Jeg tror alle som spiller på dette nivået og gjør det bra håper å få sjansen på landslaget. Men det er fortsatt mye jeg må forbedre før jeg når så langt.

- Hva er det du vil bli bedre på?

- Man har alltid noe å gå på teknisk, og jeg må bli mer målfarlig. Slik vi spiller nå er det først og fremst returer og skudd jeg kan score på. Det er ikke så ofte vi har tømmende løp med indreløperne. Men selvfølgelig stikker jeg gjennom hvis jeg får sjansen.

Ingen ny Leo

I diverse supporterfora på nett har Nordkvelle vært lansert som arvtakeren til løpsmaskinen Øyvind Leonhardsen i Godset-trøya.

- Han var enormt løpssterk, så vi er nok ikke så like, mener Fredrik selv.

- Jeg er ikke like løpssterk ennå, ihvertfall. Siden jeg ikke har en Leo-motor og kan løpe hele tida, satser jeg mer på korte løp med stor fart og å drive framover med ballen.

Den unge midtbanespilleren vil være mer som Ryan Giggs enn som Leo, altså.

Blir Fredrik Nordkvelle like god som forbildet fra Wales, har sikkert ikke Godset-fansen noe å utsette på akkurat det.

LIKER GIGGS: Manchester United-legenden Ryan Giggs har vært forbildet til Nordkvelle i mange år. Selv føler han seg ihvertfall mer lik Giggs enn Øyvind Leonhardsen, som han har blitt sammenliknet med tidligere.
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media