- Mer glad for Astrid enn skuffet over meg selv

Marit Bjørgen (34) gledet seg over lagvenninnas suksess.

FALUN (Dagbladet): Marit Bjørgen hadde slett ingen god dag og gikk inn til nå sjeldent som en sjetteplass på 15 kilometeren med skibytte.

Det svei nok litt for skidronninga, men ikke verre enn at hun gledet seg over Therese Johaugs gull og astrid Uhrenholdt Jacobsens overraskende sølvmedalje. Særlig den siste fjorde inntrykk på Marit.

- Jeg vet hvor tøft hun har hatt det både med det ene og det andre. Det gleder meg stort at hun klarer å komme tilbake og levere en prestasjon som hun gjorde her i dag. Det unner jeg henne virkelig, sier Marit Bjørgen.

Kroppen ville ikke - Hva med din egen prestasjon?

- Nei, kroppen ville ikke mer i dag. Jeg merket det da Therese satte opp farta på den andre runden på klassisk-delen. Beina svaret ikke. Jeg hadde ikke mer å gå, klarte ikke å henge på.

- Vond følelse?

- Tja. Noen ganger er det slik. I dag var en sånn dag. For meg handlet det til slutt bare om å komme meg til mål på anstendig vis.

Det gjorde Marit Bjørgen altså til en sjetteplass. Hun vinket og smilte til publikum på oppløpet og var på ingen måte knust over for en gangs skyld å få grisebank.

Ikke syk - Sånn er det, sier Marit Bjørgen.

- Er det noe galt med kroppen din?

- Nei, jeg er helt fin. Men hadde ikke den rå følelsen i dag. Det hadde jeg forsåvidt ikke torsdag heller. Men da gikk vi 1,5 kilometer. I dag var det som kjent en mye lengre distanse med høy fart hele veien. Uten kroppen i toppslag var det ikke mulig for meg å henge med, sier Marit.

- Hva med resten av mesterskapet?

- Det er mye moro igjen her. Jeg gleder meg til fortsettelsen.

HEKTET AV: Therese Johaug satte skikkelig fart og bare Charlotte Kalla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen klarte å følge med. Marit Bjørgen måtte slippe. Foto: Bjørn Langsem
HEKTET AV: Therese Johaug satte skikkelig fart og bare Charlotte Kalla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen klarte å følge med. Marit Bjørgen måtte slippe. Foto: Bjørn Langsem Vis mer