Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mer gullfeiring for Williams

Serena og Venus vant double-finalen.

GULL: Venus Williams og Serena Williams sikret nytt tennisgull til USA. Foto: AFP PHOTO / LEON NEAL
GULL: Venus Williams og Serena Williams sikret nytt tennisgull til USA. Foto: AFP PHOTO / LEON NEAL Vis mer

Lørdag vant Serena Williams kvinnenes singleturnering i OL for første gang. Søndag fikset hun OL-gull nummer tre i double sammen med storesøster Venus.

Med enda en gullmedalje ble Serena Williams den første tennisspilleren i historien som er blitt olympisk mester fire ganger.

Williams-søstrene triumferte i tospann for tredje gang i et OL, med finaleseier 6-4, 6-4 over Andrea Hlackova og Lucie Hradecka fra Tsjekkia.

Etter en fullstendig suveren seiersmarsj i single, skulle Serena Williams dagen derpå forsøke å følge opp med en ny seier sammen med sin eldre søster på centercourten i Wimbledon.

Det gikk som planlagt for tittelforsvarerne fra Beijing. De hardtslående søstrene fra Florida sikret seg OL-gull igjen, akkurat som i forrige OL og i Sydney for tolv år siden. Venus Williams vant også singleturneringen i Australia i 2000.

På sin annen matchball sørget søstrene for å slå inn det avgjørende poenget mot Hlackova og Hradecka.

Begge Williams-søstrene er nå også lagt til på listen over tennisspillere som har sikret seg medalje i tre ulike OL. Spanske Conchita Martínez var tidligere den eneste som hadde klart denne bragden med sølv i 1992 og 2004, samt bronse i 1996.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media