Mer hockey ut av Oslo

IOC åpner for OL-kamper i Stavanger og Østfold.

TIL STAVANGER?  IOC kommer til å gi OL-arrangørene muligheten til å legge de innledende hockeykampene over hele Norge. Da er Østfold og Stavanger de mest nærliggende alternativene. Her jubler OL-gutta over mål mot Canada i Sotsji. FOTO: Håkon Eikesdal /Dagbladet.
TIL STAVANGER? IOC kommer til å gi OL-arrangørene muligheten til å legge de innledende hockeykampene over hele Norge. Da er Østfold og Stavanger de mest nærliggende alternativene. Her jubler OL-gutta over mål mot Canada i Sotsji. FOTO: Håkon Eikesdal /Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MENS søkerkomiteen for Oslo-OL 2022 diskuterer flytteplanene for skøyter og skiskyting ut av Oslo, åpner et ekspertutvalg i den internasjonale olympiske komite (IOC) for langt mer radikale løsninger:

•• Ifølge denne anbefalingen kan de olympiske ishockeykampene heretter bli spredd fritt rundt omkring i arrangørlandet.

Endringen må formelt bli vedtatt på det store IOC-møtet i Lausanne i desember som skal behandle den store reformplanen Agenda 2020, men retningen er åpenbar:

•• For å presse ned OL-kostnadene, blir gjenbruk nå prioritert foran nye anlegg.

Det åpner for ishockey der sporten er mest populær i Norge utenfor OL-byene Oslo, Hamar og Lillehammer; altså i Østfold og Stavanger.

BAKGRUNNEN for denne anbefalingen er en studie fra de siste vinterlekene som viser at de ulike arrangørbyene i utgangspunktet ikke er klare for å være vertskap. I snitt har de aktuelle byene bare 54% av de anleggene som er nødvendige for å gjennomføre det olympiske konkurranseprogrammet.

Mest av alt mangler de håpefulle OL-arrangørene ishaller. Selv etablerte vintersportbyer som München og Salzburg hadde ikke tilstrekkelig med haller da de planla sine søknader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer