5. PLASS: Edvald Boasson Hagen hadde liten hjelp fra MTN-Qhubeka-laget, men kjempet seg inn til 5. plass i går. Treneren tror han har mer inne. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
5. PLASS: Edvald Boasson Hagen hadde liten hjelp fra MTN-Qhubeka-laget, men kjempet seg inn til 5. plass i går. Treneren tror han har mer inne. Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer

Mer i vente fra Edvald: - Vi satser på at han skal bli bedre utover i touren

Treneren er klar.

Edvald Boasson Hagens trener, Fredrik Mohn, tror at eleven bare blir sterkere ut over i Touren. I går tok Boasson Hagen en oppløftende 5.-plass på den 4. etappen.

- Han er på stigende, konstaterte bergenseren Mohn rett etter målgang.

Før den plasseringen hadde det blitt mye stang ut, men Mohn tror at 28-åringen er i like bra form som da han tok to NM-gull i Lillehammer rett før avreisen til årets Tour de France.

- Jeg vil tro at han er i like bra form som han var i NM. Det at det er blitt stang ut har nok noe med nivået å gjøre og måten det kjøres på. Og så har det også noe å gjøre med det som Alexander Kristoffs stefar og trener Stein Ørn har skrevet om lagene og de norske. Han skriver at de lagene med de mest veldrevne togene, for eksempel hvordan de opptrer i sidevind, de går inn og gjør en stor jobb og de profitterer på det. Jeg er ikke helt sikker på at MTN-Qhubeka er der ennå. Det tar tid å drille inn slike rutiner, sa Mohn da NTB snakket med ham i forkant av tirsdagens etappe.

Der var Mohn og kona møtt opp ved lagbussen til MTN-Qhubeka ved starten i Seraing før avgang Cambrai.

Tilbake Mohn var Boasson Hagens trener i en årrekke før han ble parkert på sidelinjen da eleven var i Team Sky. I oktober sist år var han tilbake som rudsbygdingens personlige trener.

Mohn tror at vi ikke har sett det beste av Edvald ennå.

- Vi satser på at han skal bli bedre og bedre ut over i Touren. Det er det vi har bygget opp til. Alt vi har gjort fram til nå har bare vært trening fram til han roet ned i en liten periode inn mot NM. Så fikk han speedet opp igjen i NM, før han fikk roet ned en ukes tid etter det igjen. Så er vi gang her, og nå er målet at formen bare skal bli bedre ut over i Touren.

- DET KOMMER: Fredrik Mohn føler seg trygg på at Edvald blir sterkere utover touren. Foto: Hans Arne Vedlog
- DET KOMMER: Fredrik Mohn føler seg trygg på at Edvald blir sterkere utover touren. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Mohn maner også til litt tålmodighet.

- Jeg kom tilbake som trener i oktober etter to års pause, og ting tar tid. Alt vi har gjort siden oktober er grunntrening. Han har vært på langt færre samlinger enn de siste årene. Jeg har sagt til ham at det er hardt å trene hjemme i Norge, men at det også er lurt å trene hardt over tid. Dessuten har han det bra hjemme. Der trives han og har det godt rundt seg. Jeg oppfatter at han har både humør og selvtillit for tiden.

Bob-bob Likevel er det kanskje blitt litt svakere resultater enn ventet i starten på Touren.

- Det har ikke vært helt stang inn for hans del, og han har følt seg litt «bob-bob». Det er en stund siden han har kjørt Tour de France, og han trenger kanskje å kjøre seg inn i rittet. Det er definitivt noe annet å sykle Tour de France enn Tour of Norway. Det er noe vi må ta med oss. Vi har også vært klar over at det skapes forventninger når han gjør det bra hjemme, men her er alle lagene på plass og alle er finpusset til toppslag. Da blir det tøft.

I dag venter en etappe mellom Arras og Amiens. I utgangspunktet er det en etappe som gjøres opp mellom de beste sprinterne.

(NTB)