Mer jamaicansk sprintjubel i Berlin

Fraser fra startnekt til VM-gull.

JAMAICANSK SPRINTDOMINANS:Det ble dobbeltseier til Jamaica da Shelly-Ann Fraser (t.v.) vant foran Kerron Stewart på 100 meteren i Berlin. Duoen fikk dermed enda bedre uttelling enn på herresiden der landsmannen  Usain Bolt tok gull, mens Asafa Powell tok bronse.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / FRANCK FIFE
JAMAICANSK SPRINTDOMINANS:Det ble dobbeltseier til Jamaica da Shelly-Ann Fraser (t.v.) vant foran Kerron Stewart på 100 meteren i Berlin. Duoen fikk dermed enda bedre uttelling enn på herresiden der landsmannen Usain Bolt tok gull, mens Asafa Powell tok bronse.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / FRANCK FIFEVis mer

OL-mesteren Shelly-Ann Fraser fra Jamaica ledet fra start til mål og tok VM-gullet på kvinnenes 100 meter med 10,73, en av de aller beste tidene en kvinne noensinne har oppnådd.

— Med tanke på løpet, så må jeg bare si at jeg la hele verden bak meg ute på banen, sa en storfornøyd Fraser.

Det er bare amerikanerne Florence Griffith-Joyner og Marion Jones som har løpt raskere. Marion Jones var dopet, mens Griffith-Joyner døde for noen år siden. Det ble også spekulert om doping rundt henne.

Griffith-Joyner som holder verdensrekorden for kvinner med 10,49, løp på den tiden så langt tilbake som i 1988, mens Marion Jones som har 10,70 som bestetid, klarte det i 1999.

Sølvet gikk til Kerron Stewart som kom til VM med den beste tiden i verden i år. Stewart kom sterkt mot slutten, men hun var noen millimeter for sent ute til å snappe gullet fra OL-mesteren.

— Det er ikke dette jeg ville ha, men jeg ga alt jeg hadde. Min tid vil komme, sa Stewart.

Det skilte bare to hundredeler mellom de to beste, mens bronsevinneren Carmelita Jeter fra USA var 15 hundredeler bak Stewart.

Dermed endte gullmedaljene på 100 meter både for menn og kvinner på Jamaica som er den dominerende nasjonen på sprinten i øyeblikket.

Fraser hadde i likhet med flere andre jamaicanere en trøblete VM-oppladning. Hun fryktet startnekt etter å ha droppet en treningsleir, men fikk likevel løpe.

— Jeg ble ikke forstyrret av de problemene, sa Fraser.

(NTB)