Mer krangling om Mikel

Nigerias fotballforbund raser.

Chelsea hevder John Obi Mikel er skadd og vil ikke at unggutten spiller for Nigeria i tirsdagens landskamp mot Ghana. Det får Nigerias fotballforbund til å rase.

Samtidig vil Newcastle hindre Obafemi Martins fra å delta i den samme kampen.

- Kampen spilles på en dato FIFA har satt av til landskamper. Vi har derfor rett til å benytte spillerne, sier viseformann i Nigerias fotballforbund Amanze Uchegbulam til BBC.

Han truer med å rapportere Chelsea og Newcastle til FIFA.

- Unnskyldningen er at spillerne er skadd. Selv om det kan være riktig sier FIFA-reglene at spillerne bør møte opp på sine landslag for legesjekk. Inntil vårt medisinske apparat har sagt at en spiller er skadd vil vi rapportere alle klubber som nekter å gi sine spillere fri, sier Uchegbulam videre.

Chelsea-manager José Mourinho hevder tidligere Lyn-spiller Mikel pådro seg en skade i lørdagens 1-0-seier mot Charlton.

- En unggutt på 19 år som spiller fem kamper på rad og løper 12 kilometer i hver kamp, selvfølgelig er gutten litt sliten, og han føler litt smerte, sier Mourinho.

- Han skal undersøkes nærmere, men all erfaring tilsier at han har et muskulært problem og blir ute i 15 dager, sier Mourinho videre.

ALDRI FRED Å FÅ: John Obi Mikel er i sentrum av en krangel igjen. Her fra Afrika-mesterskapet i fjor. Foto: Reuters
ALDRI FRED Å FÅ: John Obi Mikel er i sentrum av en krangel igjen. Her fra Afrika-mesterskapet i fjor. Foto: Reuters Vis mer

Newcastle håper at Martins skal velge klubblaget framfor Nigerias landskamp i London tirsdag.

(NTB)